Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το μέγεθος του ανδρικού πέους «μετράει»

megethos-peos-erevna-98407 


Μετά από αιώνες εικασίας και αμφισβήτησης, τελικά η επιστήμη απάντησε επίσημα στο ερώτημα αν το μέγεθος του πέους «μετράει».
Ειδικότερα, ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας διαπίστωσαν ότι το μέγεθος του πέους είναι εξίσου σημαντικό με το ύψος ως παράγοντας αξιολόγησης ενός άνδρα από το γυναικείο φύλο.


Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες επιστράτευσαν 105 γυναίκες, οι οποίες παρακολούθησαν video με εικόνες γυμνών ανδρών, οι οποίοι είχαν διαφορετικό ύψος, σωματοδομή και μέγεθος πέους.

«Διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του πέους παίζει σημαντικό ρόλο ως παράγοντας της ανδρικής ελκυστικότητας. Οι άνδρες με μεγαλύτερο πέος αξιολογήθηκαν ως πιο ελκυστικοί», τονίζουν οι συντάκτες της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών.

«Τα αποτελέσματά μας αντικρούουν τους ισχυρισμούς ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για το μέγεθος του πέους», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέγεθος του πέους και το ύψος αλληλεπιδρούν ως παράγοντες, ενώ ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με το μέγεθος του πέους και τη σωματοδομή.

Για παράδειγμα, το μέγεθος του πέους ήταν πιο σημαντικό για τις γυναίκες όταν έβλεπαν ψηλούς ή μυώδεις άνδρες, ωστόσο για πέη άνω των 7,6 εκατοστών η ελκυστικότητα των ανδρών σταματούσε να αυξάνεται αναλογικά.

Σημειώνεται ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα κλήθηκαν να αξιολογήσουν πόσο ελκυστικοί ήταν οι άνδρες στις φωτογραφίες, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ποια χαρακτηριστικά μελετούσαν οι επιστήμονες.
Τα αποτελέσματα της μελέτης ενισχύουν την υπόθεση ότι το μέγεθος του πέους εν μέρει εξελίχθηκε επειδή ήταν σημαντικός παράγοντας για την προσέλκυση γυναικών όταν οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν γυμνοί.

πηγη