Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Είναι καλό να φοράω make up;

 
 
 
 Καθημερινά απλώνεις στην επιδερμίδα σου make up για να αποκτήσεις ένα λαμπερό πρόσωπο, να καλύψεις τις όποιες ατέλειες και να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Ένα ερώτημα όμως βασανίζει το μυαλό σου: «Είναι καλό να φοράω make up σε καθημερινή βάση;».

Μάλλον ναι, αφού όπως λένε οι ειδικοί, το make up περιέχει ότι και μια υδατική κρέμα (νερό, γλυκερίνη, λιπαρά συστατικά κ.ά.). Μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από τον ήλιο, τη ρύπανση και τη σκόνη, όπως θα έκανε και μια κρέμα, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της σύστασής του ελέγχει τις εκκρίσεις του σμήγματος.
Καλό θα ήταν ωστόσο, να επιλέξεις ένα φον ντε τεν με υψηλό αντιηλιακό δείκτη SPF, που θα λειτουργήσει σαν φίλτρο κατά των βλαβερών υπεριώδων ακτίνων, oι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. 
 Tips

- Απόφυγε τα make up με βαριά υφή. Τα συγκεκριμένα προιόντα μπορεί να καλύπτουν τις ατέλειες, αλλά φράζουν τους πόρους και δεν αφήνουν το δέρμα σου να αναπνέει. Επίσης, φαίνεται σαν να φοράς μια «μάσκα» στο πρόσωπό σου. Ένα καλό, ελαφρύ make up με υψηλό δείκτη προστασίας, είναι ιδανικό, ειδικά για τις πρωινές ώρες.

- Άπλωσε προσεκτικά το make up στο δέρμα σου με ένα σφουγγαράκι ή ένα ειδικό πινέλο με φυσική τρίχα. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν «κενά», γιατί μπορεί να δημιουργηθούν πανάδες και δισχρωμίες στο πρόσωπό σου κατά την έκθεσή σου στον ήλιο.

- Πριν αποκοιμηθείς, αφαίρεσε σχολαστικά το make up από την επιδερμίδα σου. Χρησιμοποίησε ειδικά μαντηλάκια εμποτισμένα με λοσιόν ντεμακιγιάζ ή ένα τζελ καθαρισμού. Άσε τις τεμπελίες και μην παραμελείς ποτέ το τελευταίο βήμα για μια άψογη επιδερμίδα!