Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Μιά σημείωση από αυτές που δεν διαβάζετε ΠΟΤΕ. Κάποιοι όμως διαβάζουν ! με ή χωρίς το facebook !


  Πρόσφατα διάβαζα σε κάποιο άρθρο ότι το FB ήταν μια πολύ καλή εφαρμογή στο ξεκίνημά του πριν από κάποια χρόνια. Έδωσε πράγματι τη δυνατότητα να ξαναβρεθούν παλιοί φίλοι και γνωστοί και ότι το FB αποτελεί πλέον και τον τόπο της συνάντησης.

 Για πολλούς ακόμη και το σπίτι τους. Για άλλους πάλι είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο. 'Οσο για το internet ; Λίγοι γνωρίζουν το ίντερνετ από τα παλιά χρόνια τότε που ίντερνετ είχαν λίγοι και για να συνδεθείς άκουγες εκείνους τους περίεργους θορύβους του μόντεμ και ελάχιστοι ξέρουν καλά τις σκοτεινές του πλευρές. Ιστορίες απείρου κάλλους οφείλουν την ύπαρξή τους ακριβώς λόγω του ίντερνετ και της αφέλειας ορισμένων να εκθέτουν τα πάντα. Και εδώ ακριβώς στεκόμαστε να πούμε τα παρακάτω για το <εργαλείο> που χρησιμοποιούν ΟΛΟΙ. Facebook.
Οι διαπροσωπικές σχέσεις πέρασαν σε νέο επίπεδο και η προθυμία μας να ξεμπροστιάζουμε κάθε τι προσωπικό και ιδιωτικό μας, χωρίς κανένας να μας υποχρεώνει άμεσα έγινε και αυτό αυτονόητο.

παράδειγμα: Σήμερα άφησες ένα μήνυμα στον τοίχο σου.
Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο; Επηρέασες δημιουργικά τα γύρω μάτια; Τόλμησες να μιλήσεις για όσα αφορούν τη ζωή σου; Έδωσες τροφή για λίγους; Μήπως τελικά η φράση σου βρίσκει συμπόνια σε μερικά "likes" ικανοποιώντας την εγωκεντρικότητά σου;

Πόσο πολύ πρέπει να ψάξει κανείς να βρει μηνύματα ουσίας και σκέψεις με τόλμη σε αυτό το "facebook";.


Δεν ζούμε σε εποχές αθώες. Κάποιοι παίζουν με το μυαλό μας, και ένα μέσο σαν το "facebook" που η ροή και η μετάδοση ειδήσεων και μηνυμάτων γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς πρέπει να έχει μέρα με τη μέρα πιο βαθιά μηνύματα. Δημοσιεύσεις για να κάνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερο. Προστασία της ιδιωτικότητάς μας και σεβασμό στον εαυτό μας, με ανάλωση λιγότερου χρόνου σε παιχνίδια και δραστηριότητες δίχως ουσία, που γίνονται εθιστικές και πολλές φορές αυτοσκοπός για πολλούς χρήστες αυτού του ιστού κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν ισχύει ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα για σένα, τότε μη δίνεις στο Θεό σου ανεξέλεγκτα στοιχεία για τη ζωή σου, αδειάζοντας με ευκολία κάθε γωνιά του μυαλού σου. Μη μένεις γυμνός με δική σου πρωτοβουλία.

Ο Θεός της εποχής είναι η Google. Ρώτα τη Google ποιος είσαι, τι κάνεις, με ποιους μιλάς, τι λες, τι πιστεύεις τι ελπίζεις και τι μισθό παίρνεις. Εύκολα θα πάρεις απαντήσεις. Όσο βέβαια οι σκέψεις σου είναι η αναπαραγωγή ενός υποκριτικού εαυτού, ψηφοθηρικών προθέσεων "like", δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι...
Η συγκεκριμένη ενότητα που ακολουθεί ανήκει στον χρήστη Faust IV όπου βέβαια με βρίσκει ΑΠΟΛΥΤΑ σύμφωνο γι αυτό και τα αναπαραγάγω εδώ :

===========================================================
Πριν αρχίσω να λέω τα δικά μου, να τονίσω ότι είμαι χρήστης του facebook αλλά όχι με τον δημοφιλή τρόπο χρήσης του. Δηλαδή δεν παίζω χαζά παιχνιδάκια και δεν ανοίγω μπαγιάτικα μπισκοτάκια να μου πουν τη μοίρα μου. Επίσης σνομπάρω με όλο μου το είναι, τα ηλίθια τεστάκια που (ευτυχώς) τείνουν να εκλείψουν.

Η αρχή γίνεται πατώντας το μαγικό εικονίδιο/κουμπάκι "Εγγραφή".
Κάποιοι μετά από αυτό το βήμα νομίζουν ότι υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση και συμπληρώνουν όλα τα ιδιωτικά τους στοιχεία, έτσι σε περίπτωση που κάποιος για τον α-β λόγο θέλει να τους βρει, να ξέρει πού θα ψάξει.
Στη συνέχεια ακολουθεί το "ανέβασμα" φωτογραφιών.

Εκεί είναι που τα δίνουν όλα. Ρεσιτάλ δημιουργίας.
Το 85% των φωτογραφιών μέσα στο facebook είναι ίδιες ή τουλάχιστον τραβηγμένες από την ίδια γωνία λήψης. Είναι η γωνία των 360 μοιρών. (Μην ψάχνεις να δεις ποιά γωνία είναι αυτή απλά δες τις φωτογραφίες του φίλου σου, της κοπέλας σου ή κολλητής σου). Ο αριθμός των φωτογραφιών είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογος με τη δημοτικότητα ή ομορφιά του ατόμου που κοιτάς.

Επίσης βλέπεις ξιπασμένα κοριτσάκια (που κατά κανόνα είναι κοριτσάκια του μπαμπά) να βγάζουν προκλητικές και πολλές φορές χυδαίες φωτογραφίες. Έτσι όμως είναι τα κορίτσια στην εποχή μας ( μπράβο βλάκα με τέτοια μυαλά θα πάς μπροστά). Οι φωτογραφίες από την καθημερινή σου ζωή δεν μας ενδιαφέρουν, ούτε το πώς ήσουν παιδί. Αφήνω αυτό γιατί πρέπει να ασχοληθούμε και με άλλα και πιστέψτε με είναι πολλά περισσότερα από όσα βλέπουν τα πειραγμένα ματάκια σας.


Ας μιλήσω στην αρχή για το "Status" του προφίλ σας. Επειδή κυρίως οι "φίλοι" μου στο fb (συντομογραφία του facebook είναι στούρνο) είναι σωστά άτομα με καθαρό νου και ώριμη σκέψη τρομάρα τους, έχω πολλά παραδείγματα απύθμενης βλακείας και ώριμης κατά τα άλλα χαζομάρας. Πρέπει όμως να αρχίσω από κάπου οπότε ξεκινάω με αυτό:

- Ο τάδε είναι σε σχέση με την τάδε.
Κάτσε να δεις.... πρέπει να με νοιάζει ;
- Ο τάδε είναι παντρεμένος με την τάδε.
Μωρέ δεν με καλέσατε στο γάμο σας, τι κρίμα !!!.
-Κάνεις post ένα τραγούδι από το youtube και σχολιάζεις (πρώτος πάντα) στο στυλ: "Πω πω κομματάρα".

Επίσης οι γνωστές θυμοσοφίες σας... Ο κάθε βλάκας που σε όλη του τη ζωή δεν είπε ποτέ μια σωστή κουβέντα ξαφνικά είναι ο υπέρτατος φιλόσοφος. Τράβα όργωσε κανένα χωράφι βρε jazz. Βαρέθηκα πραγματικά να βλέπω τις ίδιες και τις ίδιες σοφές ατάκες, να postάρονται από τον κάθε τυχάρπαστο που πριν το fb δεν ήξερε να αρθρώσει λέξη.

Μετά πάμε στα μπαγιάτικα (ευτυχώς τώρα πια) μπισκοτάκια (cookies) της τύχης και τα σάπια τεστ, φυσικά δεν ξεχνάω την δημοφιλή και πολυπόθητη Πυθία του fb τη "Ράνια". Που αν ήξερε ότι θα την σύγκριναν στους καιρούς μας με το προγραματάκι "Ράνια", θα χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του ονόματος της για να μας τσιμπήσει όλους. (τι είπε το άτομο : Η λέξη Πυθία προέρχεται από το "Πύθων").

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ : Πρέπει να σε έχει φτύσει ο Θεός και έχεις φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να ζητάς χρησμούς και μαντείες από ένα ηλίθιο application (εφαρμογή) στο fb.
Περνάμε στα βαριά χαρτιά του fb, τις διάφορες εφαρμογές που κατά καιρούς γίνονται μόδα. Δεν θα τις αναλύσω όλες, αλλά 2 (κουράζομαι κιόλας).

Ξεκινάμε με το αγαπημένο Farmville.
Όλοι μας ακούμε για αγροτικές δουλειές και βγάζουμε σπυράκια σε μέρη του σώματος μας που δεν βολεύουν στο καθισιό. Ξαφνικά όλοι την είδαν "Μπάρμπα Θωμάς" και άρχισαν να φτιάχνουν φάρμες. Ρε όρνιο ξεκόλλα και πήγαινε να ταΐσεις τον εαυτό σου, που ξεχνάς γιατί ταΐζεις εικονικά ζώα. ΖΩΟ. Αν θες ένα σκυλάκι, μια γατούλα τράβα στο pet shop και αγόρασε ένα. Μην μας ζαλίζεις τον έρωτα με τις προσκλήσεις σου, επειδή δηλαδή είσαι εσύ βλάκας πρέπει να γίνω και εγώ;;;

Συνεχίζουμε με το Mafia Wars.
Ζητείται P.I.M.P. για την οργάνωση εικονικής συμμορίας με σκοπό να μας τα πρήξουν μέχρι τελικής πτώσης. Διάβασα μάλιστα κάπου ότι ο "καλύτερος" κακοποιός στο παιχνίδι πούλησε τον λογαριασμό του, έναντι 72.000 ευρώ. Και ρωτώ, υπάρχουν τόσο βλαμμένοι άνθρωποι εκεί έξω;;; Ρητορική ερώτηση, αφού κάποιος τα έδωσε τα λεφτά όντως υπάρχει έστω και ένας χαζός εκεί έξω.

Προσπερνάω τα παραπάνω και ασχολούμαι λίγο και με τα καλά του fb.
Πρέπει να θυμόμαστε όλοι για ποιόν λόγο υπάρχουν τα ανάλογα (Κοινωνικά Δίκτυα) "Social networks". Είναι ένας τρόπος σύνδεσης με άτομα που ίσως δεν μπορείς να είσαι κοντά. Επίσης ο άλλος λόγος είναι για τη δημιουργία ομάδων με κάποιο σκοπό, όπως η ομάδα για την ανακύκλωση ή τη σωτηρία του πλανήτη.
Αλλά τι λέω; Aυτά είναι πολύ μπανάλ και αν γίνω μέλος όλοι θα με δουλεύουν. Ναι αλλά το να ξεχωρίζεις από τη μάζα είναι καλό (όχι πάντα βέβαια θυμηθείτε τα emo) αν κάποιος σε δουλεύει που είσαι μέλος σε αυτές τις ομάδες, εσύ ρώτα σε ποιές ομάδες ανήκει. Τότε μπορείς να γελάσεις με την ησυχία σου για όση ώρα θές, αφού το 95% των ομάδων που είναι μέλος είναι για πέταμα.

Εδώ θα τελειώσω με το κράξιμο αλλά Φιλική συμβουλή: εμπιστευτείτε χρήσιμα site, γιατί βιβλίο δεν θα ανοίξετε, οπότε επισκεφτείτε τα και ανοίξτε το μυαλό σας.

=================================================================

Συνεχίζοντας λοιπόν με την σημείωση να πούμε ότι μία μεγάλη αλήθεια είναι το ότι τα πρόσωπα μοιάζουν άσχημα γύρω σου όταν είσαι μόνος σου και οι γυναίκες/άντρες γίνονται αδύναμοι όταν δεν είσαι επιθυμητή/ός. Είναι στην ανθρώπινη φύση να θες να περπατάς σε ίδιους δρόμους με τους άλλους για να μην σε παίρνει από κάτω όταν βρίσκεσαι σε δρόμους άνισους με των άλλων και κανείς δεν θα θυμάται το όνομά σου μετά αν σε χαρακτηρίσουν παράξενο ή ιδιόρυθμο. Και παράξενους ίσως ονομάζουν κι εμάς που συντάσσουμε τέτοια άρθρα που δεν διαβάζει ποτέ κανείς... ή σχεδόν ποτέ...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ FACEBOOK
Υπάρχουν 4 κόσμοι : Ο κόσμος που δεν ασχολείται με το facebook, ο κόσμος που ασχολείται με ενεργή δραστηριότητα, ο κόσμος που άνοιξε ένα προφίλ, και προέρχεται από την φύση του ανθρώπου να μάθει ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, και είναι σχετικά ανενεργοί και ο κόσμος που θέλει κάτι να προβάλλει μέσα από μιά σελίδα και όχι προσωπικό προφίλ.

ΣΗΜΕΡΑ με το facebook έχουμε την πλήρη απογύμνωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς από : πραγματικούς ανθρώπους με όλες τις καλοπροαίρετες  προθέσεις , ανθρώπους που θα ήθελαν να γίνουν κάτι αλλά δεν έγιναν ποτέ, ανθρώπους που δεν τόλμησαν ποτέ για τίποτε, αλλά εδώ τολμούν πίσω από ψεύτικα προφίλ, ανθρώπους που ότι χείριστο και σάπιο κρύβει ο εαυτός τους το βγάζουν για να κολλήσουν και άλλους ανθρώπους που δυστυχώς δεν είναι σάπιοι σαν κι αυτούς.Και άλλοι το κάνουν συνειδητά και άλλοι ασυνείδητα. Είναι σαν να λες σε κάποιον : λάβε μέτρα για να μην κολλήσεις aids εκεί που γυρνάς και αυτός κάνει το εντελώς αντίθετο.

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ έρχεται και η σχετική ξεχωριστή απογύμνωση στους ανθρώπους που δεν διστάζουν να βγάλουν οτιδήποτε εσώψυχο και να το διαμοιράσουν. Λες και ήρθε ο από μηχανής Θεός να κάνει όλους τους ανθρώπους/λαούς ένα ! Επειδή λίγο σπάνιο να συμβεί αυτό περιορίστηκε (κυρίως) στα κατά τόπους Εθνη και Πατρίδες ΚΑΙ έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της facebook όπου μπορεί να ονομαστεί και ως ο Χρυσός Οδηγός των Ανθρώπινων Προφίλ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ το Facebook σήμερα έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, κατατάσσοντάς το έτσι στη λίστα ταξινόμησης του Alexa ως μία από τις δημοφιλέστερες σελίδες ιστοχώρου του πλανήτη (2ο μετά το Google). Επίσης, το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα sites για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον Μάϊο του 2011 υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, όπου 7.5 εκατομμύρια είναι λογαριασμοί ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΤΩ των 13 ετών και 5 εκατομμύρια ΚΑΤΩ των 10 ετών όπου βέβαια παραβιάζουν τους όρους χρήσης του facebook, και που κατά κύριο λόγο ευθύνονται οι γονείς γι αυτό ,αδυνατώντας να ελέγξουν τα παιδιά , και μέσα στα πλαίσια μιάς αψήφιστης γνώμης/άποψης ότι δεν κάνουν κάτι κακό , δίνουν ελευθερία κινήσεων σε έναν άγνωστο κόσμο στα παιδιά !!!   

ΛΕΝΕ : Παιχνίδια παίζουν και συνομιλούν με συμμαθητές τους !!! ΚΑΚΟ δεν κάνουν ίσως, αλλά η χρήση internet απαγορεύεται σε ανηλίκους ή να έχουν πλήρη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο και εδώ έρχεται η ερώτηση : ΔΕΝ έχουν ακούσει ΠΟΤΕ για παιδική πορνογραφία και για ανθρώπους με κακόβουλες προθέσεις από ενηλίκους ή και ανηλίκους ;;
Δεν συνεχίζω με αυτό το θέμα καθότι η ανάλυση είναι μεγάλη και άλλωστε υπάρχουν σήμερα αρκετές σελίδες για γονείς και συμπεριφορές.


ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό που είπε ο μεγάλος μας ποιητής Δ.Σολωμός "όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος" ακούγεται σαν κάτι εξωπραγματικό στον κόσμο του facebook. Και μιλώ για όλους όσους αντί να έχουν τις καλύτερες προθέσεις για να υπάρχουν εδώ (ή και ίσως ξεκινούν έτσι) στην πορεία δημιουργείται ότι και στην πραγματική τους ζωή, στα της προσωπικότητάς τους, οικογενειακά τους, ερωτικά τους, επαγγελματικά τους. Ιντριγκες, αληθινά ψέματα, μίση, πάθη, εξάρτηση. Στέκομαι στο τελευταίο γιατί είναι ίσως το σημαντικότερο
Εξάρτηση. Υπάρχει λοιπόν, σε όλους αυτούς τους δισεκατομμύρια λογαριασμούς, ένα τεράστιο ποσοστό που έχουν εξάρτηση πλέον από το facebook και τείνει να ξεπεράσει ακόμα και τον αλκοολισμό και την χαρτοπαιξία σε σύγκριση.
Υπάρχουν πολλοί  ΣΗΜΕΡΑ, που οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά, ή χαρακτηρίζονται άνεργοι, να τους βλέπεις όλη μέρα να περιφέρονται στο facebook μη έχοντας να κάνουν κάτι άλλο !!;; Αλήθεια τα χρήματα για να πληρώνεται το internet από που προέρχονται ;; Βέβαια θα μου πείτε ότι αν θέλει ο άλλος βρίσκει τρόπους αν δεν έχει να "συνδέεται". Είτε με κινητό , είτε κλέβοντας/δανειζόμενος από τον γείτονα σήμα, είτε πηγαίνοντας σε ένα internet καφέ !!!

ΑΛΛΑ δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι άνθρωποι επίσης που λόγω εξάρτησης ακόμα ΚΑΙ όταν δουλεύουν θα βρούν τρόπο να μπούν από τον υπολογιστή πχ του γραφείου τους ή να ρίξουν (αν απαγορεύεται στον χώρο τους) μιά κλεφτή ματιά στο smartphone και να συνδεθούν για να δούν ποιός είπε τι και πότε , ποιός σχολίασε την φωτό που ανέβασε ή το τραγουδάκι που έβαλε ή αν έχει κάποιο μήνυμα στο inbox ή την καλημέρα που είπε όταν έφυγε για δουλειά.

Σημείωση εδώ : τα ανωτέρω είναι μια καλή πληροφορία για τους κλέφτες που καραδοκούν στην απόμακρυνσή του ή τι κάνει εκείνη την στιγμή.

Ενα άλλο γεγονός είναι το τι μπορεί να γίνει δια μέσου facebook στην καθημερινή ζωή. Γιατί δεν υπάρχουν μόνο κλέφτες. Αλλά υπάρχουν και άλλα κακοποιά στοιχεία που για ασήμαντες αφορμές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαβάσει για δολοφονίες που έχουν γίνει δια μέσου facebook για ένα like ή με σκοπό την Ληστεία με μέσα αιθέριες υπάρξεις ή πολλά υποσχόμενα άτομα παίζοντας το παιχνίδι των ψεύτικων προφίλ. Εκεί όπου άνθρωποι αλλάζουν ταυτότητα και υποστάσεις και παίζουν ιδιότυπα παιγνίδια «πειθούς» και ψευδαισθήσεων με διάφορους στόχους.
Τα προαναφερόμενα ήταν απλές επισημάνσεις καθημερινής παρακολούθησης στον υπέροχο κόσμο του facebook.

Και ερχόμαστε στο ρεζουμέ !.
Οταν ξεκινάς και φτιάχνεις ένα ας πούμε αληθινό προφίλ το κάνεις γιατί θες να βρείς ίσως φίλους σου χαμένους στον χρόνο ή να συνομιλήσεις και να κρατάς μιά επαφή , με τα τόσα εργαλεία που σου δίνει το facebook , ανέβασμα φωτό ή βίντεο ή μηνύματα, με ανθρώπους που είναι εκτός της χώρας σου. Πράγματι είναι ένας καλός λόγος για να έχεις προφίλ στο facebook και πόσο μάλλον ένα ΑΛΗΘΙΝΟ προφίλ.

Πάμε στα άλλα προφίλ τώρα που φτιάχνονται με σκοπό να "μπείς στο παιχνίδι". Ποιό παιχνίδι ;;; Μα σας παρακαλώ τώρα !!!! Κάνετε ότι δεν ξέρετε ;;; ΑΣΦΑΛΩΣ ξέρετε !!! Αυτό που συνέβαινε ΠΑΝΤΑ μεταξύ των δύο φύλων. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !

Το παιχνίδι κρύβει μέσα του το άγνωστο και το μυστήριο και για να το παίξεις κάνεις "αναζήτηση". Στην αρχή όταν δημιουργείς το προφίλ δεν έχεις  κανένα φίλο. Πως θα τους βρείς ;;; Η μία περίπτωση είναι ότι αρχίζεις και καλείς γνωστούς σου από την πραγματική ζωή. Μόλις  κάνουν αποδοχή, βάσει των ενδιαφερόντων σου που έχεις δηλώσει κατά την δημιουργία λογαριασμού, το ίδιο το facebook σου προτείνει άτομα. Και λες...ώπα...τι γίνεται εδώ ; 
Συγχρόνως σου έρχονται και αιτήματα φιλίας από φίλους των φίλων σου. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ;;; ΔΕΝ το ξέρεις αλλά τους αποδέχεσαι ΓΙΑΤΙ είναι φίλοι φίλων σου ! Αρχίζεις και ψάχνεσαι. Αυτή/ός που θα σου κεντρίσειι το ενδιαφέρον με ότι λέει , ο τρόπος που εκφράζεται, η γενική συμπεριφορά της/του γίνεται ο "στόχος" σου. ΚΑΙ έτσι ξεκινάει το ΠΑΙΧΝΙΔΙ !
Στην πορεία ανακαλύπτεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα φανταζόσουν γιατί οι "φίλοι" σου ξεπέρασαν έναν Χ αριθμό και αρχίζεις να χάνεις την μπάλλα. Τόσος κόσμος πιά μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ;; Αρα μετράς ! Σε πιάνει ενθουσιασμός. Γίνεσαι ή "νομίζεις" ότι γίνεσαι το επίκεντρο αυτού του κόσμου, ανακαλύπτοντας ότι όσο βαρύγδουπο, φιλοσοφημένο, εξυπνακίστικο, μυστηριακό, απρόσιτο, "φευγάτο", χιουμοριστικό, γνωσιακό, είναι αυτό που θα δηλώσεις τόσο πιό πολύ θα ανέβεις στον κόσμο που συνομιλείς. Ελα όμως που κάποια στιγμή σου τελειώνουν τα δικά σου αποθέματα γνώσης επί παντός επιστητού και μπαίνεις στην διαδικασία να βρείς, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι ίσως να μην το είχες και ποτέ το θέμα όλων των παραπάνω.

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;; Αρχίζεις το αντιγραφή και επικόλληση γιατί ανακάλυψες το internet που σου προσφέρει τα πάντα έτοιμα και έτσι γίνεσαι ο παντογνώστης.

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ...μέσα από όλον αυτό τον κόσμο αρχίζεις και βλέπεις αν η συμπεριφορά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον αυτού που έβαλες στο "μάτι". Αν γίνει αυτό τότε προχωράς στο παρασύνθημα και αρχίζει πλέον το ΠΑΙΧΝΙΔΙ σε πιό προσωπικό επίπεδο και αρχίζουν τα μηνύματα ή οι συνομιλίες από την πλαϊνή γραμμή που σου προσφέρει το facebook για άμεση συνομιλία. Πρόσφατα δε και με κάμερα ! Το πακέτο όλο ;; Ενα όμορφο καινούριο 090 !!! (facebook -λέγε με αλλιώς και νυφοπάζαρο)
Αυτά σε γενικές γραμμές μέχρι να φας την πρώτη ήττα και απόρριψη !!! Οταν λοιπόν γίνει αυτό τότε μπαίνεις στην διαδικασία να δείς και να μάθεις το γιατί και πως και αφού και έτσι κι αλλοιώς !!! Ελα όμως που η/ο άλλη/ος σε έχει "διαγράψει" και δεν μπορείς να επικοινωνήσεις !;  

Αλήθεια να ρωτήσω :
Τι σημαίνει για σένα διαγραφή εδώ ; Στην ζωή σου εκτός facebook πως διέγραφες ή σε διέγραφαν ; Τι έκανες μετά ; Τι κάνεις εδώ ;
ΕΔΩ λοιπόν επειδή είσαι σε έναν κόσμο που τον χειρίζεσαι με κάποια κουμπάκια μπαίνεις σε άλλες διαδικασίες που είτε τις μαθαίνεις από άλλους και τις εξελίσσεις ανάλογα με τα θέλω σου, είτε τις γεννάει το μυαλό σου και αυτοσχεδιάζεις.

Δημιουργείς απλά ένα ψεύτικο προφίλ, αφού τώρα είσαι γνώστης αυτού του εργαλείου, και σιγά σιγά και με διάφορους τρόπους προσπαθείς να μπείς στο προφίλ του άλλου για να δείς πως κινείται από την στιγμή που σε διέγραψε μήπως πάρεις το αίμα σου πίσω. Ζήλεια. Εκδίκηση. Μίσος. Φθόνος.

Το άλλο αυτού του κόσμου είναι οι πονηρές/οί εξ αρχής. Οι άντρες θέλουν να π...ξ..ν όλες τις γυναίκες και οι γυναίκες θέλουν να σαγηνεύσουν όλους τους άντρες. Ελα όμως που οι περισσότεροι αν όχι όλοι από όλους αυτούς έχουν πρόβλημα ευθύς εξ αρχής και επειδή είναι σίγουροι ότι θα φάνε την απόρριψη από την αρχή, αν παρουσιαστούν με το πραγματικό τους πρόσωπο ή σώμα, φτιάχνουν τέτοια προφίλ που κρύβονται πίσω από τις μάσκες και τα σύμβολα πίσω από αιθέριες υπάρξεις ή μάτσο men, μυστήριους τύπους και καλλιτέχνες πάσης φύσεως πίσω από καλόβολες κλειδιά προτάσεις που ΚΑΙ αυτές δεν είναι δικές τους στις πολλές των περιπτώσεων;
Και ο Κουασιμόδος ήταν άσχημος εξωτερικά και δεν ντράπηκε να κάνει αυτό που έλεγε η ευγενική ψυχή του και αγαπήθηκε για την εσωτερική του ομορφιά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ εδώ δεν ισχύει αυτό. ΟΛΟΙ εκατέρωθεν, θέλουν άντρες "κάπως" και οι άντρες θέλουν γυναίκες πρόθυμες για όλα και αν είναι δυνατόν να μοιάζουν και σε εξώφυλλα. Και αρχίζει η εκ νέου αναζήτηση.

Ανακαλύπτεις όμως ότι τελικά αυτός ο κόσμος έχει τα στανταρντ του. Βλέπεις ότι ,εκτός τις καινούριες γνωριμίες που έχεις κάνει, κάποια στιγμή στενεύει ο κύκλος και βλέπεις τα ίδια και τα ίδια άτομα να κάνουν βόλτες από προφίλ σε προφίλ και από σελίδα σε σελίδα. Και αναρωτιέσαι. ΠΑΛΙ αυτή/ός μπροστά μου ; Αραγε ΓΙΑΤΙ συναντάς ΠΑΝΤΑ (σχεδόν) τα ίδια άτομα ; Ο λόγοι είναι απλοί.

Για τα προσωπικά προφίλ είναι γιατί ΕΣΥ γυρνάς γύρω γύρω ψάχνοντας ποιός θα "τσιμπήσει" στο ωραίο σου προφιλάκι. Κατανοητό λοιπόν ότι τα ίδια άτομα θα στην "πέσουν" ΟΣΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ και να φτιάξεις. Στις σελίδες υπάρχουν άλλοι λόγοι που μπαίνουν τα ίδια άτομα. Γιατί έχουν τέτοια ενδιαφέροντα που γυρνάνε κυρίως γύρω από το ίδιο αντικείμενο. Από την πλευρά των γυναικών παρατηρείται μιά τάση προς τους ένστολους. Αντρες "μπήχτες" , αποτυχημένες προσωπικότητες, "διψασμένες" στερημένες γυναίκες, άνθρωποι ιδιαίτερων σεξουαλικών προτιμήσεων, άνθρωποι φανατισμένοι απ' όπου κι αν προέρχεται αυτό. Είτε πολιτικά είτε θρησκευτικά.

Μέσα σε όλους αυτούς και οι καλοπροαίρετοι που τους παίρνει η μπάλλα και είναι και οι πιό ευάλωτοι έχοντας να επιδείξουν μόνο την ευαισθησία τους μέσα από ένα χόμπυ είτε αυτό είναι μουσική ή φωτογραφία ή λογοτεχνία ή σχολιασμοί ειδήσεων κοινωνικών ανησυχιών ή λόγω της μοναξιάς μιά απλή φιλική προσέγγιση.  Εύθραυστες ψυχές που λένε στους άλλους "πως είναι μέσα τους" κατ' ουσίαν, ανεβάζοντας φωτό με ρήσεις και έξυπνα λόγια και που συχνά (ίσως πάντα) είναι τα άμεσα θύματα όλων των άλλων κακόβουλων.

Μέσα σε όλο αυτό το συνοθύλευμα με τις πρώτες συγκρούσεις και μετά από ψυχολογική πίεση, γίνονται οι διαγραφές , επέρχονται οι ζήλειες, διογκώνονται καταστάσεις που ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ζείς με ένα άγχος του πότε θα είσαι "μέσα" και τι θα γίνει με τα μου είπε-του είπα-σου είπε και όλο αυτό σε οδηγάει σε διαρκείς ψεύτικους κόσμους και ψέματα που λες για να καλύψεις ένα άλλο ψέμα που είπες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜA;  κάποια στιγμή έρχονται οι χαριστικές βολές γιατί δεν σε αντέχουν άλλο.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ;Το εργαλείο που έχεις στα χέρια σου και λέγεται facebook μπορεί να κάνει ΠΟΛΛΑ καλά και ΠΟΛΛΑ κακά. Δεν θα πω για τα καλά. Θα πω όμως ένα πραγματικό κακό που φαίνεται κάθε μέρα από τις στατιστικές. ΠΟΣΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (όλων των ειδών) ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΓΑΜΟΙ έχουν διαλυθεί εξ αιτίας αυτού του εργαλείου επειδή δεν χρησιμοποιήθηκε σωστά ; ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ : δεν έχουν όλοι την δύναμη του γραπτού λόγου και εξ αιτίας αυτού δυστυχώς γίνονται οι μεγαλύτερες παρεξηγήσεις. Αλλα γράφεις, άλλα θέλεις να πείς και άλλα καταλαβαίνουν οι άλλοι.

Δανείζομαι σχόλια 2 φίλων : 
1) Το ιντερνετ, ειναι σα την Καθολικη εξομολογηση.. δεν βλεπεις ποιος ειναι απέναντι σου κ μιλας, μιλας ακαταπαυστα κ λες ο,τι θελεις. Πριν απο χρονια, οι περισσοτεροι ειχανε κ ενα δευτερο κινητο, με μια καρτουλα απο το περιπτερο κ κρυφα απο σχεση κ οικογενεια , γινονταν το ιδιο νταβαντουρι. Μετα, ηρθαν τα προφιλ, μια φωτογραφια αληθινη ή μια πριν απο 30 χρονια ή χωρις φωτογραφια.. Αποτελεσμα? Δεν ξερεις ποτέ σε ποιον μιλας... Γνωριζετε αν εχω κανει φυλακη? Αν πουλαω ναρκωτικα? Αν ειμαι παιδεραστης? Ψυχοπαθης? Βιαστης? Κι ομως, ολοι, αγαπανε ολους εδω μεσα...
Δεν καταλαβα ποτε γιατι τοση εμμονη με το πηδημα.. Λες κ αυριο δε θα ζουμε.. Μαλλον τελικα , οι ανθρωποι αναζηταμε σα τα ποντικια δρομους για να ζησουμε το ονειρο μας.. Ο καθε ενας απο εμας, κρυβει κ την δικια του ιστορια.. Προσωπικα, προσπαθω να μην ανοιγομαι κ παρα πολυ γιατι ειναι σα να παιρνεις μια ντουντουκα κ να βγαινεις στον δρομο να φωναζεις.. Οι διαγραφες δε μου λενε τιποτα παραυτα.. λες κ διαγραφοντας καποιον κατι κανουμε, οταν προηγουμενος εχουμε ξεβρακωθει μπροστα του.. Για πολλους ανθρωπους το Φεις ειναι αυτο που πριν απο πολλα χρονια, ηταν τα τσονταδικα στην Ομονοια. Ολοι στο Φεις ειμαστε φιλοσοφοι, λατρεις του Πολιτισμου, των Τεχνων, της παιδειας κ της αγωγης.. 
Τελικα, οι κακοι ανθρωποι που βρισκονται? Λυπηρο φυσικα τα τοσο νεα παιδια που μας δειχνουν ολη μερα τα εσωρουχα τους κ τα σουφρωμενα χειλια τους λες κ ειναι κρεας προς επιλογη στο τσιγκελι του κρεοπωλειου.. Οι γονεις που βρισκονται?? Ισως στο αλλο δωματιο κ κανουν τις δικες τους προσεγγισεις στους αγνωστους.. Αναρωτιεμαι ομως κ το λεω φωναχτα.. γονεις που 24 ωρες βρισκονται εδω μεσα, πότε ασχολουνται με τα παιδια τους? πότε καθονται ολοι μαζι να δουν μια ταινια κ να συζητησουν?
2) σε εναν περιεργο κοσμο που ζουμε,περιβαλλεται απο περιεργους ανθρωπους...ειναι η (αχαρη) εξελιξη του ανθρωπινου ειδους....στην αμερικη εδιναν στους ιθαγενεις καθρεφτακια με χαντρες για να εντυπωσιασουν και επαιρναν το χρυσο που ηταν πολλαπλασιας αξιας κατα χιλιαδες...σημερα δινουν οπτικο υλικο(φατε ματια ψαρια..και παραλογες υποσχεσεις)αποπροσανατολιζοντας τους ανθρωπους που ειναι εθισμενοι στην παραλογη σημερινη νιρβανα της ζωης...και απαιτουν συνηθως την αθωοτητα των ατομων ή απλα την αφελεια τους και "οτι αλλο" προκυψει....ετσι φτασανε παγκοσμιως γιατι λαος χωρις ηθη και αρχες δεν ειναι λαος ,αλλα κοπαδι...(για αυτο ξεπατωνουν το Ελληνικο στοιχειο...)
 ====================================================================

Για το τέλος και ίσως φωναχτά με ΚΕΦΑΛΑΙΑ για τις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΦΙΛ καθότι πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν πάμπολλες φορές τα ίδια και τα ίδια γιατί απλά εκτός του ότι είναι αφελείς και δεν γνωρίζουν ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ και ποτέ για το καινούριο παιχνίδι που έχουν στα χέρια τους το FACEBOOK.....  ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΥΡΟΝΤΑΙ : ΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΟΟ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η FACEBOOK-Ο-ΜΗΧΑΝΗ "ΣΑΡΩΝΕΙ" ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ (ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ).

ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ "ΑΤΟΜΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ (ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ) ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ:
  1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ.
  2. ΜΙΜΗΣΗ ΑΛΛΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
  3. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ FACEBOOK.
  4. ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΙΔΕΕΣ, ΑΨΥΧΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΖΩΑ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ. ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ.
  5. ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.
  6. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΜΙΑ ΙΔΕΑ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ.
  7. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
  8. ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΣΑΣ.
  9. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ,ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΚΑΘ'ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΘΕΜΑΤΑ.
  10. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΙΣ ΩΣ ΧΡΗΣΗ ΨΕΥΔΩΝΥΜΩΝ.

  • ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ........

  • ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝ/ΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΛΠΑ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ.ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.

  • ΤΟ FACEBOOK ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.πχ ΟΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ ΕΝΑ ΙΣΧΥΟΝ E-MAIL ΣΑΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ (ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ) ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΩΤΟΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΑΛΕΙ -EMAIL ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ. ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ (ΠΡΟΦΙΛ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ.

  • ΑΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ E-MAIL ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΡΑΤΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ. ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΑ 2 E-MAIL ΣΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΣ E-MAIL ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ E-MAIL. ΕΤΣΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ή ΧΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ E-MAIL ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ (ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΚΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ (ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ) ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ  FACEBOOK ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΠΕΞΩ. 
  •  
  •  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΙΣΩΣ (ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ) ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΦΩΤΟ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΕΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΣΕ 3 ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ FB ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΑ. ΤΑ E-MAIL ΣΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΩΔΙΚΟΥ). ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΔΕ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ή ΣΤΑ E-MAIL ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΣΤΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΘΟΤΙ ΟΣΟ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΤΟ FB ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΧΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ..

  • ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.ΑΡΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ.
  •  
  • ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ Χ ΛΟΓΟΥΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ "ΜΟΙΑΖΟΥΝ" ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΥΠΑΡΚΤΟ ΟΝ ...πχ..ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΙΝΑΙ ΤΟ PIKOS APIKOS..ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ.ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ PET KOSTAS ANGEL ή  Vasilis  Chuck Norris xxx ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
  •  
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ--> ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ-ΣΕΛΙΔΑΣ-ΟΜΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΠΡΟΣΟΧΗ---> ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ FB. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. TO FB ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΤΕ (και καλά) ΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΝΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ πχ ΣΚΑΝΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ !! ΜΑΚΡΥΑ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΝΙΓΗΡΙΑΝΩΝ ΑΠΑΤΩΝ ΚΑΙ PHISING ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.




http://ntokoumentagr.blogspot.gr