Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Έπεσε θύμα χάκερ η Apple!

Έχουν πρόσβαση σε ονόματα και διευθύνσεις
Και η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, η Apple, δέχθηκε επίθεση από χάκερς.
Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία Apple ενημερώνοντας τους προγραμματιστές εφαρμογών για τα προϊόντα της, οι πληροφορίες που τους αφορούν ίσως έχουν κλαπεί.

«Την Πέμπτη ένας χάκερ προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών που είναι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα μας», τονίζει η Αpple σε ανακοίνωσή της για την κυβερνοεπίθεση και σημειώνει ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της για να ελέγξει το λογισμικό της και να αποκαταστήσει τη βάση δεδομένων της.
Σύμφωνα με την Apple, τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα της είναι κρυπτογραφημένα και οι χάκερς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Προειδοποιεί πάντως ότι οι χάκερς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα και επίσης σε ορισμένες ταχυδρομικές ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προγραμματιστών. Επισημαίνει ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληροφορίες που συνδέονται με τους πελάτες των προϊόντων της.
«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διακοπή αυτή και πιστεύουμε ότι η ιστοσελίδα των προγραμματιστών θα επαναλειτουργήσει σύντομα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Αpple.



ntokoumentagr.blogspot.gr