Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Αχρήματη κοινωνία!


Κοινωνία χωρίς χρήμα; Καλό ακούγεται κατ’ αρχάς. Γλιτώνεις τον «καρκίνο» της διαχείρισης ενός πενιχρού εισοδήματος και το αναλαμβάνει κάποιος άλλος για σένα.
Το χρήμα δεν κυκλοφορεί χύμα κι έτσι αποφεύγονται ληστείες και διαφόρων ειδών βίαιες ενέργειες, άρα θα έχουμε και ύφεση της εγκληματικότητας. Είναι, όμως, καλό όλο αυτό ή υποβόσκει κάτι ύποπτο, από τη στιγμή που παύεις να είσαι ανθρώπινη οντότητα και μετατρέπεσαι σε αριθμό, όπως ακριβώς στις φυλακές υψίστης ασφαλείας;

(E.F.T.S) Electronic Funds Transfer System

Ή, αλλιώς, Ηλεκτρονική Μεταφορά Πόρων. Πιο συγκεκριμένα, η μετάβαση σε μια αχρήματη κοινωνία με ό,τι αυτό παρελκύει. Βεβαίως, μια τέτοια σοβαρότατη μετάβαση απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και πολύ μεγάλη προετοιμασία θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει εύλογα. Πολύ φυσιολογικό συμπέρασμα, όμως αυτό που ίσως δεν σκέφτεται ένας κουρασμένος και βομβαρδισμένος από διάφορες διαφημιστικές ή, ακόμα χειρότερα, προπαγανδιστικές «βόμβες» ανθρώπινος νους είναι πως η μετάβαση αυτή δεν είναι απαραίτητα ένα σπουδαίο επίτευγμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Δεν είναι απαραιτήτως η φυσική εξέλιξη του καπιταλισμού. Σύμφωνα με τις μελέτες ενός διαπρεπούς οικονομικού φωστήρα και μάλιστα εργαζόμενου στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, του Larry Burket, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος. Αν ανατρέξουμε στην Ιστορία, εξετάζοντας τις περιόδους των οικονομικών κρίσεων, θα προκύψουν διαπιστώσεις σοβαρές όσον αφορά στις καταστάσεις που τις ακολουθούν. Ειδικά όταν οι κρίσεις αυτές προκαλούνταν έπειτα από πολεμικές συρράξεις.
 Στο βιβλίο «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» οι συμμετέχοντες υποστηρίζουν πως οι πολεμικές συρράξεις είναι απαραίτητες για την πρόκληση οικονομικών κρίσεων, οι οποίες με τη σειρά τους επιτρέπουν στους φιλόδοξους παγκόσμιους εξουσιαστές να προβούν στη συνέχεια σ’ αυτά που προσδοκούν. Αφού τελειώσει ένας πόλεμος, σκοπός των εξουσιαστών είναι να βρεθούν σε καίριες ηγετικές θέσεις και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ώστε από κει και πέρα να μπορούν να έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους την πολιτική και την οικονομία των αντιπάλων. Φαινομενικά αντίπαλοι, αλλά στην ουσία –και εντελώς παρασκηνιακά– σύμμαχοι με κοινά οικονομικά συμφέροντα. 


Οι κρίσεις αποτελούν το «φυτώριο» των δικτατόρων. Ας μην ξεχνάμε τις εξέχουσες προσωπικότητες που αναδείχθηκαν ύστερα από τέτοιου είδους καταστάσεις. Μέγας Ναπολέων, Στάλιν, Χίτλερ, Μάο Τσε Τουνγκ. Οι άνθρωποι αυτοί ύστερα από πολεμικές κυρίως συγκρούσεις ανέλαβαν την εξουσία των κρατών τους και φρόντισαν κατ’ αρχάς για την αποκατάσταση της τάξης και κατόπιν την αποκατάσταση της οικονομίας, του νομίσματος του κράτους.

 Ενδεδυμένοι τον μανδύα του «Μεσσία» επιβάλλουν τις απόψεις τους και καθοδηγούν την πολιτική και την οικονομία της χώρας τους. 


Πολλές φορές, όμως, σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές των υποτιθέμενων πολιτικών αντιπάλων, με τους οποίους φέρεται να ανήκουν στις ίδιες εξωθεσμικές ομάδες και μυστικούς –τουλάχιστον τα παλαιότερα χρόνια– οργανισμούς. Είναι απολύτως λογικό ο άνθρωπος που θα αποκαταστήσει την τάξη και το νόμισμα να θεωρηθεί «Σωτήρας». Είναι, όμως, και αναπόφευκτο να διοικήσει δικτατορικά, ειδικά αν υπηρετεί συμφέροντα της οικονομικής ελίτ, η οποία το δίχως άλλο δεν διστάζει να στηρίξει με οποιοδήποτε κόστος αυτόν που θα υποστηρίξει τα συμφέροντά της αποκοιμίζοντας τις λαϊκές μάζες. 


Αν αυτό διερευνηθεί σε γενικότερη, παγκόσμιας εμβέλειας βαση, τότε τα δεδομένα που προκύπτουν λαμβάνουν και τις αναλόγως τεράστιες παγκοσμιοποιημένες διαστάσεις. Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος Burket υποστηρίζει πως ύστερα από μια υποτιθέμενη τεράστια σε ένταση και χρονικό πλαίσιο παγκόσμια κρίση θα προκύψει ένας νέος, παγκόσμιος αυτή τη φορά «Μεσσίας», ο οποίος έπειτα από μια παγκόσμια οικονομική κατάρρευση θα αποκαταστήσει την αξία ενός παγκοσμιοποιημένου νομίσματος και, φυσικά, θα ανακηρυχθεί δικτάτορας όλου του κόσμου. 


Θεωρία η οποία συνάδει με τη θεωρία του μεσσιανισμού, η οποία υποστηρίζει πως κάποτε θα προκύψει ένας παγκόσμιος ηγέτης, ο οποίος θα κατάγεται από το γνωστό Τάγμα της Σιών, του οποίου οι ανήκοντες θεωρούν πως στις φλέβες τους κυλά το Άγιο Αίμα. Σύμφωνα με το σενάριο του επιφανούς οικονομολόγου, ο παγκόσμιος ηγέτης θα αναλάβει πλήρως τον έλεγχο της οικονομίας. Θα σταματήσει κάθε ροή συναλλάγματος και, επιπλέον, θα σταματήσει κάθε τραπεζική συναλλαγή για ένα χρονικό διάστημα. Όταν ξανανοίξουν οι τράπεζες, θα διατάξει να παραδοθούν τα νομίσματα, τα οποία πλέον δεν θα έχουν καμία απολύτως αξία.

 Για κάθε νόμισμα θα αντιστοιχεί ένας αριθμός. Από το σημείο αυτό και μετά, όλες οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω του συστήματος Ηλεκτρονικής Μεταφοράς Πόρων (E.F.T.S).




Του Άγγελου Τσουκαλά











infospoudes.gr
ntokoumentagr.blogspot.gr