Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ψυχικές ικανότητες: Clairaudience


Μια από τις πιο γνωστές Ψυχικές Δυνάμεις του ανθρώπου. Ο ορισμός της λέξης προέρχεται από την γαλλική λέξη “Clair” που σημαίνει “Καθαρός” και την λέξη “Audience” που σημαίνει “Ακοή”. Άρα Clairaudience είναι η “Καθαρή Ακοή”. Είναι η ψυχική ικανότητα του να ακούς  ήχους και φωνές από άλλες διαστάσεις και πεδία ύπαρξης, ακόμα και από τον κόσμο των πνευμάτων μέσω των Seances (Συνεδρίες επίκλησης πνευμάτων υπό την παρουσία Διάμεσου).


Οι περισσότεροι Ενορατικοί τείνουν αρκετές φορές να εμφανίζουν αυτήν την ικανότητα. Ένα Πνευματικό Διάμεσο μπορεί να λάβει μηνύματα από τα πνεύματα με ποικίλους τρόπους. Μπορεί να ακούσει μέσα στο κεφάλι του αυτά που θέλουν να πουν τα πνεύματα ή μπορεί να δει και να περιγράψει τις κινήσεις των πνευμάτων όπως κάνουμε στο παιχνίδι “Παντομίμα”. Μπορεί απλά να νιώσει ότι έχει μεταβιβαστεί. Αυτές είναι ορισμένες από τις βασικές μορφές επικοινωνίας ενός Ψυχικού με Καθαρή Ακοή, αν και υπάρχουν και άλλες.

Το να ακούς αυτό που έρχεται σε επικοινωνία μαζί σου είναι σαν να σου ψιθυρίζει κάποιος κάτι στο αυτί, ενώ κανένα άλλο φυσικό πρόσωπο δεν θα ακούσει κανέναν ήχο, θόρυβο ή ομιλία. Μπορεί όμως να είναι και σαν αίσθηση. Να ακούς την φωνή και τις λέξεις ξεκάθαρα μέσα στο κεφάλι σου, αλλά να μην γνωρίζεις ότι προέρχονται από έξω. Η Καθαρή Ακοή συμπεριλαμβάνει μέσα στις δυνατότητες της και το άκουσμα μουσικής, τραγουδιών αλλά και άλλων μορφών ήχου.

Την Καθαρή Ακοή μπορεί να την βιώσει κάποιος ακόμα και όταν βρίσκεται σε υπναγωγικό στάδιο (η μεταβατική περίοδος ανάμεσα στην φάση εγρήγορσης και της φάσης του ύπνου) και υπνοπομπικό στάδιο (είναι το στάδιο της συνειδητότητας όταν ξυπνάς)        . Μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και κατά την διάρκεια του Διαλογισμού.

Μια από τις πιο γνωστές περιπτώσεις εκδήλωσης της Καθαρής Ακοής είναι αυτή της Ιωάννας της Λωραίνης ( Γεν. 6/1/1412 – Απ. 30/5/1431). Η γνωστή γαλλίδα ηρωίδα άκουγε φωνές για τις οποίες ισχυριζόταν πως ήταν ο Θεός και διάφοροι άγγελοι.  Στα 13 της χρόνια, στον κήπο του πατέρα της, άκουσε για πρώτη φορά μια φωνή που πίστευε ότι προερχόταν από τον Θεό. Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, άκουγε φωνές δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα και μπορούσε μάλιστα να τις ξεχωρίσει. Όπως ισχυριζόταν είχε ακούσει την Αγία Αικατερίνη, την Αγία Μαργαρίτα και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Αυτές οι φωνές την κατεύθυναν και οδήγησαν τον γαλλικό στρατό εναντίον των Άγγλων στον Εκατονταετή Πόλεμο, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τον Δελφίνο στον θρόνο του.

Κάνοντας μια αναδρομή στην ροή της Ιστορίας, πολλοί άνθρωποι καθοδηγήθηκαν από φωνές που άκουσαν είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Άξια παραδείγματα είναι: ο Σαμουήλ, ο τελευταίος κριτής του Ισραήλ και πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Μωυσής, ηγέτης του Ισραήλ, προφήτης και κριτής. Ο Βασιλιάς Σολομών και πλήθος άλλων προσώπων της Βίβλου, που πίστευαν ότι άκουσαν να τους μιλάει ο Θεός. Με τον ίδιο τρόπο, οι αρχαίοι Έλληνες άκουγαν ψιθυριστές συμβουλές από “δαιμόνια”, τα οποία τα είχαν σαν Φύλακες Πνεύματα. Συγκεκριμένα, ο Σωκράτης ισχυρίστηκε ότι τον συμβούλεψε ένα συγκεκριμένο “δαιμόνιο”.  Ο άγγλος ποιητής William Cowper (Γεν. 26/11/1731 – Απ. 25/4/1800), φωνές τον καθοδήγησαν και τον συμβούλεψαν στο αυτί για τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν. Ο Joannes Chrysostomus Wolfgang Theophilus Mozart (Γεν. 27/1/1756 – Απ. 5/12/1791), ένας από τους πιο διάσημους συνθέτες κλασσικής μουσικής, άκουγε μέσα στο μυαλό του μουσική και απλά κατέγραφε αυτό που άκουγε νότα – νότα.

Η Καθαρή Ακοή συχνά την μπερδεύουν με την “Απευθείας Φωνή” (Direct Voice), η οποία είναι αρκετά διαφορετική. H “Απευθείας Φωνή” εκδηλώνεται όταν ο Ψυχικός μιλάει με την φωνή ενός πνεύματος. Για την ακρίβεια, όταν το πνεύμα μιλάει μέσω του Διάμεσου ή του Ψυχικού, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές χορδές του Ψυχικού.

Όταν κάποιος Ψυχικός καταλάβει ότι διαθέτει το χάρισμα αυτό ή απλά κάποιος θέλει να ξεκινήσει να το αναπτύσσει, τα κοχύλια είναι τα καλύτερα μέσα για την πυροδότηση της.  Κράτησε το και άκουσε μέσα από αυτό.

Σταδιακά θα αρχίσεις να ξεχωρίζεις ανθρώπινες φωνές, αλλά και ήχους από κοντά ή μακριά. Μετά από μια περίοδο, οι φωνές θα είναι πιο δυνατές και πιο καθαρές, σε σημείο να μπορείς να διακρίνεις λέξεις ή ακόμα και προτάσεις. Οι φωνές μπορεί να είναι και από οικεία πρόσωπα. Άλλοι χρησιμοποιούν αποσυνδεδεμένα τηλέφωνα σαν εργαλείο ανάπτυξης ή εξάσκησης. Ο Ψυχικός καταλαμβάνει τον δέκτη, ή οραματίζεται ότι τον κρατάει (στη περίπτωση που είναι ένα φανταστικό τηλέφωνο, αν όχι πραγματικό), και μπορεί να ακούσει φωνές να μιλάνε από την άλλη γραμμή. Με αυτό τον τρόπο, διάφορα Διάμεσα “ανοίγουν” το χάρισμα της Καθαρή Ακοή.









strangefiles.me
ntokoumentagr.blogspot.gr