Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Έτοιμες οι ΗΠΑ για επέμβαση στη Συρία


Το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή στρατιωτικές επιλογές για τη Συρία, αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιλέξει να υλοποιήσει οποιαδήποτε απ' αυτές, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.

"Ο πρόεδρος Ομπαμα ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να προετοιμάσει επιλογές για όλα τα ενδεχόμενα. Το κάναμε και είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή οποιαδήποτε επιλογή -- αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει κάποια απ' αυτές τις επιλογές", δήλωσε ο Χέιγκελ προς δημοσιογράφους στη διάρκεια ταξιδιού του στη Μαλαισία.

Τηλεφωνική επικοινωνία  Ομπάμα-Κάμερον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν το Σάββατο ότι πρέπει να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων, ενώ εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με τις «αυξανόμενες ενδείξεις» ότι το συριακό καθεστώς πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον λαού του, δήλωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.

«Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την επίθεση που έλαβε χώρα την Τετάρτη στη Δαμασκό και τις αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυτή η επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποιήθηκε από το συριακό καθεστώς εναντίον του ίδιου του του λαού», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Επανέλαβαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει στη χρήση χημικών όπλων, ενώ αμφότεροι έχουν αναθέσει σε αξιωματούχους να εξετάσουν όλες τις πιθανές επιλογές».









iefimerida.gr

ntokoumentagr.blogspot.gr