Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το Πρόσωπο Στον Άρη Δημοσιεύτηκε Σε Κόμικ Το 1958


Η Αληθινή Ζωή Μιμείται Την Ζωή … Ξανά!
Θα συγχωρούνταν κάποιος αν νόμιζε πως αυτή η ιστορία του κόμικ ήταν εμπνευσμένη από τις πληροφορίες για τον σχηματισμό του Προσώπου του Άρη που ανακαλύφτηκε στην Κυδωνία από το Viking orbiter το 1976.
Στην πραγματικότητα προέρχεται από ένα βιβλίο κόμικ που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 1958.

Το Πρόσωπο στον Άρη δημοσιεύτηκε σε ένα κόμικ με τίτλο «Ο Αγώνας Για Την Σελήνη».

Ακολουθεί μια σύνοψη της ιστορίας:

«Το Πρόσωπο Στον Άρη», ζωγραφίστηκε από τον Jack Kirby και χρωματίστηκε από τον Al Williamson. – Σε μια αποστολή από τον δορυφόρο της Γής στον πλανήτη Άρη, μια διεθνής ομάδα αστροναυτών – οδηγούμενη από τον Αμερικανό Ben Fisher – ανακαλύπτει ένα τεράστιο γλυπτό ενός προσώπου – που είναι μεγάλο όσο ένα βουνό!

Ανεβαίνοντας στα ανεξιχνίαστα κούφια μάτια του αγάλματος, ο Fisher μπαίνει μέσα, όπου βρίσκει μια πράσινη, ηλιόλουστη εξοχή με ψυχρό κατάλληλο για αναπνοή αέρα, που στεγάζει ένα πολιτισμό μεγαλοπρεπών γιγάντων. Ξαφνικά η εξώκοσμη πόλη δέχεται επίθεση από ένα ιπτάμενο σκάφος σαν έντομο που βομβαρδίζει την πόλη των γιγάντων σε ερείπια.

 Εξαγριωμένος ο Fisher ανατινάζει τους εισβολείς που μοιάζουν με πατάτες όταν βγαίνουν από το διαστημόπλοιο τους, δίνοντας τους μια γεύση του δικού τους φάρμακου.

Συγκλονισμένος από την αδικαιολόγητη καταστροφή, ο Fisher τελικά ανακαλύπτει ένα οχυρό των επιζώντων Αρειανών γιγάντων. Καθώς κρυφακούει, ο γήινος βλέπει έναν από αυτούς να πιλοτάρει μια ρουκέτα για να καταστρέψει την βάση των εχθρών τους, έναν άγνωστο πλανήτη που βρισκόταν μεταξύ του Άρεως και του Διός.

Ξαφνικά ο Fisher νοιώθει να του κόβεται η ανάσα! Όλα σκοτεινιάζουν και λιποθυμά. Τελικά ο Fisher ξυπνά στο έδαφος της ερήμου του Άρη, με μια μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπο του, ενώ περιτριγυρίζεται από τους συναδέλφους του.

Ο Fisher εξηγεί πως το άγαλμα περιέχει (μια οπτική ιστορία του ηρωικού θανάτου μιας φυλής – και τον θρίαμβο μιας επιζώσης μνήμης).

Κατόπιν καθώς οδηγούν το διαστημόπλοιο τους προς τον Δία, ο Fisher και η ομάδα του παρατηρούν προσεκτικά την ζώνη των αστεροειδών – (τα κομμάτια ενός πλανήτη που ανατινάχτηκε μεταξύ Άρεως και Διός).











terrapapers.com

ntokoumentagr.blogspot.gr