Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

To Glass της Google χακάρεται πανεύκολα και μεταδίδει ό, τι βλέπετε και ακούτε

7585996
  • To Glass της Google χακάρεται  και μεταδίδει ό, τι βλέπετε και ακούτε: Οι ειδικοί προειδοποιούν...
  • "το μόνο πράγμα που δεν γνωρίζει είναι οι σκέψεις σας."
  • Ένα κενό ασφαλείας μπορεί να αφήσει χάκερ να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή σας που φοριέται
  • Βίντεο και ήχος μπορεί να παρακολουθηθεί από οπουδήποτε στον κόσμο
  • Το σύστημα μπορεί ακόμα και να διαβάσει τους κωδικούς ασφαλείας  σε άλλες υπηρεσίες

O υπολογιστής Glass (γυαλιά) της Google που φοριέται έχουν χακαριστεί ώστε εικόνα και ήχος μπορεί να μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση σε οποιονδήποτε.
Χάκερς μπόρεσαν να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως και να ακούσουν ό, τι έκανε ο χρήστης και προειδοποίησαν σήμερα ότι "τίποτα δεν είναι ασφαλές όταν το Glass σας έχει χακαριστεί".

Picture
Αν και το Glass δεν θα είναι έτοιμο για πώληση στο κοινό μέχρι το επόμενο έτος, η δοκιμαστική επίθεση εγείρει σημαντικά για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής ερωτήματα που αφορύν στα σχέδια της Google για τη συσκευή.
«Μόλις ο εισβολέας έχει 'μπει' στο Glass, έχει πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι αν είχςε μπει στο τηλέφωνό σας ή ακόμα και τον υπολογιστή σας: έχουν τον έλεγχο στην κάμερα και σ' ένα μικρόφωνο που είναι συνδεμένα με το κεφάλι σας», έγραψε ο 'saurik ', ο Jay Freeman, ένας πολύ γνωστός προγραμματιστής/χάκερ ειδικευμένος στο να παρακάμπτει την ασφάλεια σε συσκευές iPhone και Android.
«Ένα παγιδευμένο Glass δεν παρακολουθεί απλά κάθε σας κίνηση: παρακολουθεί ό, τι κοιτάτε και ακούει ό, τι κάνετε. Το προφανές πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι μπορεί να το χρησιμοποιηθεί σε αρκετά ιδιωτικά καταστάσεις. Το μόνο πράγμα που δεν γνωρίζει είναι οι σκέψεις σου».
Ο χάκερ χρησιμοποιεί ένα γνωστό σφάλμα στο λογισμικό Android που τρέχει στο Glass, μια τροποποιημένη έκδοση του Android software, poy επίσης υπάρχει και σε κινητά τηλέφωνα της Google.
Δυστυχώς, λόγω του τρόπου που το Glass είναι σχεδιασμένο σήμερα, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε θεμάτα ασφάλειας όπως ακριβώς και οι Android συσκευές.
Η φωτογραφική μηχανή του θα μπορούσε να αποκαλύψει εύκολα άλλους κωδικούς.
«Ξέρει όλους τους κωδικούς πρόσβασης σας, αφού σας παρακολουθεί καθώς τους πληκτρολογείτε. Καταφέρνει ακόμη και να παρακολουθήσει και ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την άλλη, την παλιομοδίτικη τεχνολογία: βλέπει καθώς εισάγετε τους κωδικούς πόρτα, παίρνει φωτογραφίες των κλειδιών σας,  καταγράφει ό, τι γράφετε χρησιμοποιώντας ένα στυλό και το χαρτί. Τίποτα δεν είναι ασφαλές όταν το Glass σας έχει χακαριστεί.
H Google τόνισε η συσκευή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στο κοινό. Αναγνωρίζει τις 'ατέλειες' στο θέμα της προστασίας, κι όταν βρεθούν οι λύσεις τότε το Glass θα είναι διαθέσιμο.
Και η προσωπική σας ιστοσελίδα MyGlass σας επιτρέπει να αλλάξετε το περιεχόμενο που βλέπετε στο Glass, ή αν το χάσετε, να σβήσετε όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας.

Picture
Ο Nick Pickles, διευθυντής της ομάδας 'Big Brother Watch' υπέρ της ιδιωτικότητας και των ατομικών ελευθεριών δήλωσε: «Ο κίνδυνος με το  Glass της Google είναι ότι η κάμερα βλέπει  ό, τι βλέπετε, όλη την ώρα, ενώ το μικρόφωνο μπορεί  να κρυφακούσει ακόμα και κοντινές συνομιλίες.
«Είναι αδύνατη η εγγύηση ασφάλειας αυτών των συσκευών από χάκερς, έτσι είναι μάλλον απίθανο αν θα επιτρεπεί να φοριούνται οπουδήποτε, όπως π.χ. σε κυβερνητικά κτίρια ή σε επιχειρήσεις που χειρίζονται ευαίσθητα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος ότι κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Glass χωρίς την άδεια από τους άλλους ανθρώπους που θα παρακολουθούνται από τη συσκευή, με αποτέλεσμα να έχουν και αυτοί κινδύνο να πέσουν θύματα από χάκερς.

Όσο δελεαστικό κι αν μοιάζει το Glass μέσω της διαφημιστής καμπάνιας της Google, είναι ένα ορθάνοιχτο παράθυρο στην προσωπική ζωή του χρήστη και του περιβάλλοντος του και όπως δείχνουν τα πράγματα, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας δεν είναι απλά... να μην το φορέσετε.
Αν από την άλλη δεν σας νοιάζει αυτό το θέμα καθόλου και υποκύψετε στον πειρασμό, ετοιμάστε καλού-κακού μαζί και την διαθήκη σας, γιατί όταν θα έχουν αρχίσει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα να σας γαζώνουν τον εγκέφαλο, θα είναι πια πολύ αργά για να σκεφτείτε καθαρά που θέλετε να αφήσετε τα περουσιακά σας στοιχεία.
Πηγή: © AllNewz  (όροι χρήσης)
Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/05/to-glass-google.html#ixzz2SWNjlJul
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike