Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ο νόμος της έλξης και της απώθησης…… και τα σενάρια του νου ....


Όταν αυτοπαρατηρούμε τον εαυτό μας ……, ένα από τα πρώτα πράγματα  που συνειδητοποιούμε είναι ότι οι σκέψεις που κάνουμε, επηρεάζουν τα συναισθήματα μας και την συμπεριφορά μας, και φυσικά την ζωή μας .
Σίγουρα όλοι έχουμε διαβάσει ή ακούσει  το γνωστό ……….
<<Πρόσεχε τις σκέψεις σου, γίνονται λόγια. Πρόσεχε τα λόγια σου, γίνονται πράξεις. Πρόσεχε τις πράξεις σου, γίνονται συνήθειες. Πρόσεχε τις συνήθειες σου, γίνονται χαρακτήρας. Πρόσεχε το χαρακτήρα σου, γιατί γίνεται η μοίρα σου.>>
Αυτό έχει ειπωθεί  χιλιάδες φορές και το έχουμε διαβάσει άλλες τόσες , ακούγεται όμορφο και φιλοσοφημένο, και πολύ ενδιαφέρον.
Ο Γιόγκι Μπάτζαν το λέει κάπως διαφορετικά ….αλλά κατά βάθος  είναι το ίδιο ……….
<< Ο βιορυθμός σας καθορίζει την διάθεσή σας. Η διάθεσή σας καθορίζει την αρετή σας. Η αρετή σας καθορίζει την τάση σας. Η τάση σας καθορίζει την έλξη σας. Η έλξη σας καθορίζει την απόφασή σας. Η απόφασή σας καθορίζει την ζωή σας.>>
Τελικά όμως καταλήγει ίσως  άχρηστο και λίγο ανούσιο να επαναλαμβάνουμε ένα ρητό ,ή ένα απόφθεγμα ενός φιλοσόφου ή  ενός επιστήμονα,  αν δεν προσπαθούμε   παράλληλα να το κατανοήσουμε.
Η παρατήρηση του εαυτού μας [ η αυτοπαρατήρηση ] είναι μια συνειδητή δράση η οποία έχει σαν αποτέλεσμα ακριβώς αυτό,………… την κατανόηση και την γνώση του εαυτού μας, για το πώς οι σκέψεις γίνονται πράξεις, και τελικά διαμορφώνουν και την ζωή μας .


Αλλά επίσης και  την κατανόηση του σύμπαντος ,αφού ο άνθρωπος  είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος . 

Οι ίδιοι νόμοι που λειτουργούν στον σύμπαν και στη φύση, λειτουργούν και επηρεάζουν και τον άνθρωπο ,αν θέλουμε λοιπόν να μάθουμε πως, και ποιοι νόμοι στηρίζουν το σύμπαν, και το κάνουν να κινείται, και να είναι αυτό που είναι , ή αν θέλουμε να μάθουμε ποιοι νόμοι στηρίζουν τον άνθρωπο και το κάνουν να κινείται ,και να είναι αυτό που είναι ,αυτό που χρειάζεται, δεν είναι ένα τηλεσκόπιο για το σύμπαν , ή να διαβάζουμε  όλη  μας  την ζωή εκατοντάδες βιβλία ανθρωπολογίας , ψυχολογίας , και φιλοσοφίας για να γνωρίσουμε τον άνθρωπο .
Αλλά να αρχίσουμε  να παρατηρούμε  τον εαυτό μας ,
να στρέψουμε συνειδητά την προσοχή μας προς τον εαυτό μας .
Έτσι λοιπόν ένα από τα πρώτα που συνειδητοποιούμε όταν μελετούμε τον εαυτό μας   είναι ότι οι σκέψεις που κάνουμε την κάθε στιγμή, επηρεάζουν τα συναισθήματα μας και την συμπεριφορά μας, και κατά επέκταση και  την ζωή μας .
Ο νους μας φτιάχνει συνεχώς σενάρια ,σκηνοθετεί καταστάσεις και γεγονότα , πιθανά η και απίθανα ,πολλές φορές και ακραία με την συμμετοχή της φαντασίας μας.
Αυτά τα σενάρια και τις σκηνοθεσίες ο νους μας τις  κάνει συνεχώς.
 Πάντα τρέχει στο μέλλον, προδιαγράφοντας τα γεγονότα ,υποθέτει και φαντάζεται τη κατάληξη θα έχουν ,πως θα ήταν αν ήταν έτσι, η αλλιώς .
Aλλά  πολλές φορές και στο παρελθόν.
Αυτό γίνεται πάντα , όταν έχουμε να κάνουμε μια σημαντική συνάντηση, να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι ,να κάνουμε μια επιχείρηση ,ακόμα και για ψώνια αν πρόκειται να βγούμε ,ή και για πιο απλά πράγματα , όπως ένα κουτσομπολιό ,μια είδηση  κλπ, ο νους θα μας φτιάξει ένα ή και παραπάνω σενάρια, ανάλογα την περίσταση ή την ένταση του γεγονότος .
Τα σενάρια αυτά φυσικά δεν είναι σταθερά, αλλά αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τις επιρροές που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας την κάθε στιγμή  ,αλλά και ανάλογα τα αρχέτυπα και τις  πεποιθήσεις   που έχουμε σωρευμένα στο υποσυνείδητο μας .
Έτσι ο νους  πάντα προσπαθεί με βάσει τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεδομένα που έχει, να φανταστεί και  να υποθέσει,  το πώς θα εξελιχθούν, ή πως θα  πρέπει να εξελιχθούν τα γεγονότα μελλοντικά.
Φυσικά αυτή η συμπεριφορά του νου είναι μηχανική, και  είναι και αντίστοιχη της συναισθηματικής και ψυχολογικής κατάστασης του ανθρώπου .
Έτσι ένας απαισιόδοξος χαρακτήρας θα σκέφτεται ανάλογα, οι σκέψεις του και τα σενάρια που ο νους θα φτιάχνει θα είναι σχετικά  με πιθανές …ατυχίες ,δυσκολίες ή και εμπόδια  .
Όπως και ένας αισιόδοξος χαρακτήρας  επίσης θα φτιάχνει σενάρια ανάλογα με την ψυχολογική του διάθεση,  με πιθανές …..επιτυχίες ,ευχάριστες καταλήξεις ,και ευχάριστα γεγονότα   .
Ή ακόμα και τα δυο, να φτιάχνει  δηλαδή  απαισιόδοξα, και άλλες φορές αισιόδοξα σενάρια, ανάλογα με την ψυχολογική κατάσταση που βρίσκετε , ή ανάλογα την επιρροή και τις συνθήκες που επικρατούν και  δέχεται  από το περιβάλλον του .
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ψυχολογικά, να βρισκόμαστε ακριβώς στο επίπεδο που φτιάχνουμε και διαμορφώνουμε την κάθε στιγμή, ανάλογα με το τη σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε  .
Αυτό όπως είναι φανερό είναι μια πολύ σημαντική κατανόηση σε πρώτη φάση ,διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο αισιόδοξος άνθρωπος ζει και κινείτε σε  ένα κάπως ανώτερο υπαρξιακό επίπεδο ,από ότι ένας απαισιόδοξος .
Και αυτήν την διαφορά την κάνει……… ο τρόπος που σκέφτεται !
 Ο dr. Wayne WDyer στο βιβλίο του: «η δύναμη της πρόθεσης» αναφέρει για την διαφορά της ενεργειακής συχνότητας του αισιόδοξου,  και πως αυτή η διαφορά μπορεί να επηρεάσει και να εξισορροπήσει   εκτός από τον ίδιο, και άλλους ανθρώπους.
Αναφέρετε επίσης και σε άλλες, ακόμα ανώτερες ενεργειακές συχνότητες,με πολύ μεγαλύτερη επίδραση στους ανθρώπους και το  περιβάλλον .
Τώρα το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι και στην περίπτωση των αισιόδοξων σεναρίων όπως και στην περίπτωση των απαισιόδοξων  σεναρίων ,η λειτουργία του νου είναι τελείως μηχανική και αυτόματη ,δεν είναι συνειδητή επιλογή μας, αλλά είναι κομμάτι του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητας μας που έχουμε διαμορφώσει επίσης μηχανικά  .
Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βρεθούμε ανά πάσα στιγμή είτε στην μια είτε στην άλλη ψυχολογική κατάσταση .
Είναι πολύ σημαντικό εδώ να γνωρίζουμε ότι  η ύλη ακολουθεί, υπακούει  την σκέψη, και  αυτό σημαίνει ότι αυτό που σκεφτόμαστε, και ανάλογα με την ένταση του ,αργά ή γρήγορα θα το βρούμε …μπροστά μας .
Η σκέψη μας και οι πεποιθήσεις μας είναι μαγνητικές, έτσι έλκουν αυτό το οποίο σκεπτόμαστε ,σύμφωνα με τον νόμο της έλξης και της απώθησης .
 Και αυτός  είναι ένας νόμος από τους 48, [ όσα και τα χρωμοσώματα του ανθρώπινου DNA]*  που απαρτίζουν τους νόμους του τρισδιάστατου κόσμου.[όχι μόνο ]
 Με την ευκαιρία …..μερικοί από τους πιο σημαντικούς νόμους είναι……
 ο νόμος των αντιθέτων,
ο νόμος των οκτάβων,
νόμος της εντροπίας ,
ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος ,που κατά μια άλλη εκδοχή είναι ο νόμος του κάρμα και του νταρμα, 
ο νόμος της ανοδικής και της καθοδικής εξέλιξης ,
ο νόμος της υποτροπής …κλπ ]
Οι νόμοι αυτοί συνεργάζονται,  και αλλήλο  συμπληρώνονται  αρμονικά.
Για παράδειγμα ο νόμος της έλξης που θα αναφερθώ παρακάτω, συνεργάζεται και με τον νόμο των αντιθέτων κλπ.
Ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα αν το θέλει πραγματικά,  να είναι κυρίαρχος ,και να χρησιμοποιεί αυτούς τους νόμους  για να απολαμβάνει την ζωή του ,και όχι αυτοί οι νόμοι  να κυριαρχούν επάνω του .


Ο άνθρωπος που είναι επάγρυπνος στον βαθμό που είναι, και  ενθυμούμενος του εαυτό του, δεν επηρεάζεται από την μηχανικότητα αυτών των νόμων, οι σκέψεις του, και τα αισθήματα του είναι πάντα προς την κατεύθυνση που ο ίδιος επιλέγει, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη , με απλό και φυσικό τρόπο .
 Και μπορεί να ζει και να κινείται στο φυσικό κόσμο, ανεξάρτητος και ανεπηρέαστος από τις συνθήκες που επικρατούν γύρω του.
Τα αισθήματα και οι σκέψεις είναι ηλεκτρομαγνητικά  φορτία, όταν η σκέψη διαμορφώνει ένα σενάριο, δημιουργείτε ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο έλκει το προϊόν της σκέψης, και υπάρχει η τάση υλοποίησης  του σεναρίου στην καθημερινότητα του δημιουργού .
Έτσι ο άνθρωπος φτιάχνει και δημιουργεί  τα πράγματα και τα  γεγονότα στην ζωή του ,και είναι υπεύθυνος για αυτά  ο ίδιος,  και κανένας άλλος !
Και αυτή η φυσική διαδικασία βασίζετε στον νόμο της έλξης και της απώθησης .
Συνήθως οι άνθρωποι φτιάχνουν τα σενάρια τους τελείως μηχανικά ,και αυτοματοποιημένα ,στην πλειοψηφία τους  επηρεασμένοι από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους ,από αυτά που ακούνε ,και βλέπουν από άλλους, από γονείς , εκπαιδευτικούς ,φίλους ,από τα ΜΜΕ κλπ.
Ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν την ύπαρξη αυτού του νόμου της έλξης ,ή αν τον γνωρίζουν πιθανόν δεν έχουν καταλάβει ότι αυτός ο νόμος έχει άμεση εφαρμογή στη ζωή τους, και ότι οι σχέσεις τους, με πρόσωπα ,αντικείμενα ,και γεγονότα βασίζεται σε αυτόν τον νόμο  .
Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει το ……..…<< δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι …>> αυτό δείχνει με σαφήνεια το νόμο της έλξης σε επίπεδο σχέσεων .
Φυσικά ο άνθρωπος σχετίζεται και με πολλά άλλα πράγματα εκτός από τους συνανθρώπους του .
Σχετίζεται με πολλά αντικείμενα ,με την περιουσία του ,με χρήματα , με ιδέες ,όπως επίσης με πιο σύνθετα ζητήματα, όπου συμμετέχουν οι συνάνθρωποι του, οι ιδέες τους , αλλά και αντικείμενα και πράγματα τα οποία όλα μαζί  συνθέτουν γεγονότα , στην οικογένεια ,στο χώρο εργασίας ,στο δρόμο κλπ .
Ο νόμος της έλξης  είναι γεγονός ότι έχει εφαρμογή σε όλα τα επίπεδα και σε όλους του τομείς της ζωής ενός ανθρώπου .
Το πιο ουσιαστικό ,και με πραγματική σημασία είναι λοιπόν το υπαρξιακό  επίπεδο που βρίσκεται κάθε άνθρωπος   ,δηλαδή  ο τρόπος που σκέφτεται, αισθάνεται  και αντιλαμβάνεται την ζωή.
Διότι θα έλξει  και τα  ανάλογα γεγονότα και συμβάντα στην καθημερινότητα του.
Αυτό τον νόμο ο άνθρωπος μπορεί να τον χρησιμοποιεί προς όφελος του ,κάνοντας θετικές σκέψεις ,αισιόδοξες και δημιουργικές .
Η φύση και η ύλη θα υπακούσει, διότι αυτό είναι …έτσι !!!
Όταν κάποιος συνειδητά συγκεντρώνει την προσοχή του σε ένα σενάριο, αυτό είναι μια πράξη συνειδητής δημιουργίας .
Υπάρχουν ομάδες που συγκεντρώνονται  και κάνουν τέτοιους οραματισμούς υπέρ της ειρήνης ,της αγάπης ,και της Θεραπείας  για όλους τους ανθρώπους στη γη .
Η δύναμη τους είναι πανίσχυρη διότι αυτοί έλκουν αυτές τις δονήσεις και τις γειώνουν στη γη …. για όλους τους άλλους Ανθρώπους.
Οι άνθρωποι που πραγματώνουν τέτοιου είδους συνειδητές  πρακτικές ακόμη και όταν είναι μόνοι τους, επιτυγχάνουν μια εσωτερική σύνδεση μέσο του… << είναι >> τους ,και συντονίζονται  με όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται στην ίδια δόνηση σε όλο τον κόσμο ..
Όλοι μαζί έλκουν δονήσεις και ενέργειες, που έχουν παρόμοιους κραδασμούς αλλάζοντας την ροή γεγονότων πολύ σημαντικών για την πορεία του πλανήτη σε όλα τα επίπεδα .
Και εκεί βασίζεται και η έννοια της προσευχής .
Είναι σαφές ότι αυτός που θυμάται τον εαυτό του ,βρίσκεται σε μια  κατάσταση προσευχής .
Αυτός ο οποίος συνειδητά κάνει μια οποιαδήποτε εσωτεριστικη πρακτική ,χαλάρωσης η ,διαλογισμού ,έλκει το αντικείμενο του, και γρήγορα  θα γίνει δικό του.
Ο άνθρωπος έλκει στη ζωή του αυτό που ο ίδιος …… είναι.
Όταν συμβαίνουν στη ζωή μας  γεγονότα και συμβάντα ,τα οποία  τα θεωρούμε ξένα προς εμάς , όταν δεν καταλαβαίνουμε γιατί η ζωή μας...... κυνηγάει και μας δυσκολεύει , αυτό συμβαίνει   διότι απλά δεν γνωρίζουμε  τον εαυτό μας , δεν ξέρουμε  ποιοι πραγματικά  είμαστε  …


Τα ψυχολογικά επιπρόσθετα όταν εκδηλώνονται και ελέγχουν το διανοητικό και το συναισθηματικό κέντρο  είναι πάρα πολλά, και με διαφορετικές ανάγκες   ,………… το ένα έλκει ένα πράγμα  όμως ένα άλλο  το  απωθεί ,…………………….με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση στη ζωή μας .

Η ειλικρινή αυτοπαρατήρηση ξεκαθαρίζει αυτό το ζήτημα μια και καλή …!


Όταν θυμόμαστε τον εαυτό μας ,δημιουργούμε ένα   << συνεχές κέντρο βάρους >>  το οποίο έλκει αυτό που εμείς συνειδητά επιλέγουμε .
Όπως επίσης το πνεύμα εσωτερικός εαυτός μας  ξέρει πολύ καλύτερα αυτό που εμείς χρειαζόμαστε και είναι πιο κατάλληλο για εμάς  την κάθε στιγμή .  
Ο νόμος της έλξης φέρνει σε εμάς αυτό που ψυχολογικά είμαστε, φέρνει αυτό με το οποίο συντονιζόμαστε μέσω τις σκέψης και του αισθήματος .
 Η και κρατά μακρυά  από εμάς , αυτό το οποίο θεωρούμε μακρινό και ακατόρθωτο.

Και υπάρχει για να τον χρησιμοποιήσουμε ………… είναι ένα από τα δώρα του πνεύματος ,για να έχει πιο πολύ ενδιαφέρον  το παιχνίδι στη γη .






http://ntokoumentagr.blogspot.gr