Mετά και τα πρόσφατα γεγονότα στη Βοστώνη, αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα παρακολουθούνται ακόμη εντονότερα. Στις ΗΠΑ, η χρήση καμερών σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται εδώ και δεκαετίες, ενώτα τελευταία δέκα χρόνια είναι συνδεδεμένη και με προγράμματα αναγνώρισης
προσώπων.
Το πλήθος του φωτογραφικού υλικού που συγκέντρωσε η αστυνομία της Βοστώνης από θεατές, κλειστά κυκλώματα επιχειρήσεων, και τηλεοπτικά συνεργεία που κάλυπταν τον αγώνα, ανέδειξαν την ανάγκη φωτογραφικών μηχανών-ρομπότ.
Ταυτόχρονα το Ίντερνετ χρησιμοποιήθηκε ώστε να συγκεντρωθούν μαρτυρίες παρευρισκομένων στο συμβάν σεsite όπως το Reddit και το 4chan. Κάτι που έφτασε δυστυχώς στο σημείο να καταλήξει σε "κυνήγι μαγισσών".
Πλέον, μετά τον εντοπισμό των δύο υπόπτων για τρομοκρατία χάρη στη νέα τεχνολογία, η κοινή γνώμη θα είναι πιο δεκτική στη μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση των πολιτών. Καλό νέο για τη βιομηχανία τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων που αναπτύσσεται με ρυθμούς που φτάνουν το 30% το χρόνο, λόγω και της αύξησης της χρήσης των τεχνολογιών στην Κίνα. Μεγάλη ανάπτυξη προβλέπεται και για τις συσκευές που εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις μέσα σε ένα πλήθος, με την ίδια τεχνολογία που επιτρέπει για παράδειγμα στις ψηφιακές μηχανές να εστιάζουν στο χαμόγελο.
Ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν ωστόσο με την αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας παρακολούθησης, είναι αν είναι συμβατή με το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, καθώς αν θα ανοίξει ο δρόμος για τις εμπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τις συσκευές για διαφημιστικούς λόγους, παρενοχλώντας τους πιθανούς πελάτες τους.
ΠΗΓΗ