Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

FOMO η αρρώστια του διαδικτύου, μήπως πάσχεις;


 Οι ψυχώσεις του διαδικτύου δεν είναι μόνο μία αλλά αρκετές. Τελευταία οι επιστήμονες έχουν προσδιορίσει άλλη μια “αρρώστια” του διαδικτύου με την ονομασία FOMO.
Το FOMO (Fear Of Missing Out) είναι η ψυχωτική αγωνία που έχουν οι χρήστες του διαδικτύου ότι ενδέχεται να χάσουν κάτι αν δεν είναι συνεχώς συνδεδεμένοι.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες προσπαθούν να είναι συνεχώς online και να κάνουν συνεχώς refresh στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στο email τους.

Οι χρήστες που έχουν προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, Linkedin updates, Twitter streams, Foursquare check-ins, Instagram, Pinterest, Google+ ενδέχεται να πάσχουν από τη συγκεκριμένη ψύχωση σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά εντοπίζεται σε ηλικίες από 18 έως 33 ετών και έχει συγκεκριμένα συμπτώματα.

- Μπαίνετε στο προφίλ σας στο κοινωνικό δίκτυο ή στο email σας ακόμα κι όταν είστε εκτός σπιτιού και κοιτάτε το λογαριασμό σας κάθε 5 λεπτά
- Γράφετε μηνύματα ακόμα και στο αυτοκίνητο, όταν το φανάρι είναι κόκκινο
- Απαντάτε σε ένα μήνυμα την ώρα του φαγητού ή μιας συνάντησης με την οικογένεια και τους φίλους

- Αφήνετε ένα πελάτη να περιμένει στην αίθουσα αναμονής της εταιρείας προκειμένου να ελέγξετε το προφίλ σας στο Facebook ή το email σας
Σε περίπτωση που καταλάβετε ότι πάσχετε από το συγκεκριμένο σύνδρομο, πρέπει να κάνετε προσπάθειες για απεξάρτηση από τον υπολογιστή.


Επιμέλεια: Σίμος Κοσμετάτος gkosmetatos@pegasus.gr
πηγη