Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Φτιάξτε Λικέρ Κεράσι




Είναι
το γνωστό μας ΤΣΕΡΙ λικέρ απο κεράσια αλλά με μια γεύση τελείως
διαφορετική! Τα υλικά είναι τα εξής! 1 κιλό κεράσια
μαύρα και ώριμα,1και μισό κιλο κονιάκ η ρούμι η και ανάμικτο ακόμα,750γρ
ζάχαρη ψιλή,μερικά καρφάκια γαρύφαλλα και 1 ξυλάκι μικρό κανέλα
προαιρετικό!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τις άκρες των κοτσανιών εκεί που είναι ο κόμπος τους,και τα
πλένομε καλά.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν απο το νερό και μετά τα βάζουμε
σε ένα βάζο που να κλείνει πολύ καλά.Μέσα στο βάζο ρίχνουμε το κονιάκ
.την ζάχαρη,τα αρωματικά,(ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ)και αφου κλείσουμε καλά
το βάζο το αφήνουμε στον ήλιο 2 μήνες,αν θέλετε και
περισσότερο,κουνώντας το κάπου-κάπου ,γαι να διαλυθει η ζάχαρη την οποία
φυσικά έχουμε ανακατώσει και απο την αρχή. Μετά τις 2 μήνες
στραγγίζουμε το σιρόπι που έγινε και το τσέρι μας είναι έτοιμο!Αν όταν
το στραγγίσουμε μας φανεί αραιό και το θέλουμε πιο γλυκό τότε βράζουμε
ένα ποτήρι του νερού,με ένα και μισό ποτήρι Ζάχαρη για 5 λεπτά και
αφού κρυώσει καλά το ρίχνουμε στο ποτό μας! Είναι θαυμάσιο και όσο
μένει τόσο καλύτερο γίνεται! Για όσους το κάνουν καλή επιτυχία!