Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

CloudPT: 16 Giga δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για pc και smartphones

CloudPT

Έχοντας ήδη πει τόσα για το cloud, μα και αντίστοιχες δημοφιλείς υπηρεσίες οι οποίες παρέχουν αποθηκευτικό χώρο στο “δικτυακό νέφος”, ας δούμε μια ακόμα τέτοια Cloud υπηρεσία, η οποία παρέχει δωρεάν 16 Giga αποθηκευτικού χώρου σε όλους και είναι διαθεσιμη για Linux, Windows, OSX, Android, iOS.


Πρόκειται για μια υπηρεσία από την Portugal Telecom και φυσικα παρέχει και επί πλέον χώρο για όσους ενδιαφέρονται, πέρα των 16 Giga δηλαδή τα οποία είναι δωρεάν, έναντι τιμήματος, όπως όλοι αυτοί οι cloud πάροχοι



Η εγκατάσταση του είναι απλή, σε Linux αρκεί να επιλέξετε την έκδοση που έχει το σύστημα σας (32b η 64b) και να το κατεβάσετε.
Μόλις κατέβει, μετακινήστε το στον προσωπικό σας φάκελο (/home) και στην συνέχεια, διπλό κλικ στο αρχείο με τ’ όνομα: CloudPT:


(στο παραπάνω link, περιλαμβάνονται και τα αντίστοιχα για το GPly και το AppStore) [για Android, απαιτεί 2.2 και νεότερες εκδόσεις].
Αμέσως θα τρέξει και ένα από τα πρώτα που θα σας ζητήσει, θα είναι να κάνετε φυσικά λογαριασμό. Ο υπολογιστής θα link-αριστεί αμέσως, μπορώντας να το χρησιμοποιήσετε άμεσα.
Ομοίως, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε υπόλοιπους υπολογιστές η συσκευές που έχετε για συγχρονισμό των αρχείων σας.
Θα σας βγάλει εικονίδιο στο syterm tray για άμεση πρόσβαση, ενώ οι ρυθμίσεις του, είναι απλούστατες: CloudPT1
CloudPTCloudPT1 CloudPT
Σημείωση: Την πρώτη φορά, θα τρέξει στα Πορτογαλικά. Ανοίξτε τις προτιμήσεις του και από την τελευταία καρτέλα (Advancent), επιλεξτε ως γλώσσα τα Αγγλικά.
Το ίδιο απλή είναι και η χρήση του, ίσως και ακόμα πιο απλή, στην έκδοση του για smartphones, ενώ για την desktop χρήση του, προσφέρει ακόμα και ένα πρόσθετο (addon) για τον Firefox.
Βέβαια, ο καθένας μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση στον αποθηκευτικό του χώρο, απλά και μόνο μέσω του web interface του.

Σημείωση: Η σελίδα του είναι στα Πορτογαλικά, μα αν πάτε στην login page, μπορείτε να την γυρίσετε σε Αγγλικά.
 πηγη