Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η Google και η Microsoft υποστηρίζουν το νόμο για την πρόσβαση των Αρχών σε δεδομένα των χρηστών

подписание трехстороннего соглашения о сотрудничестве в проведении международного студенческого кубка технологий Image Cup 2013 в России microsoft микрософт
Η εμπορική κοινοπραξία ΤechNet, η οποία αντιπροσωπεύει τις εταιρείες Google, Yahoo!, Microsoft, HP, Oracle, Cisco καθώς και άλλες αμερικανικές εταιρείες, υποστήριξε το νομοσχέδιο Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA), το οποίο επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.
Σε επιστολή του επικεφαλής του TechNet Ρέι Ράμσεϊ προς την επιτροπή της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ για την κατασκοπεία, αναφέρεται ότι το νομοσχέδιο ικανοποιεί τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της κυβέρνησης για ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο.
Η επιτροπή για την κατασκοπεία ενέκρινε το CISPA τον Απρίλιο του 2013. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή των αντιπροσώπων. Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
 
πηγη