Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Πέντε νέοι πλάνητες σε ένα σύστημα με τους περισσότερους σαν τη Γη έχουν βρεθεί.

ntokoumentagr
Περίληψη: Η αποστολή Kepler της NASA ανακάλυψε δυο πλανητικά σύστημα το ένα με πέντε μικρούς πλανήτες
γύρω από ένα αστέρι λίγο μικρότερο από τον Ήλιο και το άλλο με δυο. Τώρα οι

επιστήμονες αναρωτιούνται αν υπάρχει ζωή σε οποιοδήποτε από αυτούς τους κόσμους, και κατά πόσον ή όχι θα μπορούσε να αναπτυχθεί πολύπλοκη τεχνολογία. Είναι στόχος για το SETI; αναφέρουν οι επιστήμονες
Οι ερευνητές για πρώτη φορά εντόπισαν στο μέγεθος της Γης πλανήτες στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου τους K2V σύστημα Kepler-62 .
Η αποστολή Kepler της NASA ανακάλυψε ένα νέο πλανητικό σύστημα με πέντε μικρούς πλανήτες γύρω από ένα ελαφρώς
μικρότερο αστέρι από τον Ήλιο μας παρέχοντας ένα στόχο για την αναζήτηση του SETI, δεδομένου ότι αν η ζωή έχει
αναπτυχτεί σε αυτούς τους κόσμους και έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου ο πολιτισμός έχει αναπτύξει  πολύπλοκη
τεχνολογία θα μπορεί να είναι ανιχνεύσιμη.
Δύο από τους πλανήτες είναι υπερ-Γαίες, το πιο πιθανό είναι να είναι κατασκευασμένοι από χώμα, πάγο και βράχους,
οι οποίοι βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου τους.   Εικόνες από το αστέρι που αναλύονται από τον
αστροφυσικός Notre Dame Justin Crepp ανέφερε, και εναλλακτικές εξηγήσεις για τα στοιχεία, άλλα επιβεβαιώνει ότι οι
πέντε πλανήτες σε τροχιά σ τον Kepler 62, βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο
περιοδικό Science.
Στη φωτογραφία το πλανητικό σύστημα Κέπλερ 62 που βρίσκεται σε απόσταση 1200 ετών φωτός από τη Γη
Οι πέντε νέοι πλάνητες με τους πλανήτες του ξεχωρίζουν ο Kepler-62f και ο Kepler-62b που είναι 1,41 και 1,61
μεγέθους της Γης   και βρίσκονται στη κατοικήσιμη ζώνη του αστεριού K2V  με απόσταση 1200 έτη φωτός από
τη Γη στον αστερισμό της λύρας . Οι δύο, πλάνητες που ονομάζεται Kepler-62 e και f είναι σ το εξωτερικό
σύστημα των πέντε παρατηρούμενων πλανήτων και έχουν μια ηλιακή έκθεση από το αστέρι τους παρόμοιο με αυτό της
Αφροδίτης και του Άρη.  Τα μεγέθη τους δείχνουν ότι είναι είτε βραχώδης, όπως η Γη ή να αποτελούνται κυρίως από τα στερεά.
Τα δεδομένα από την αποστολή Kepler, που ξεκίνησε το 2009 για τον εντοπισμό εξωηλιακών πλανητών, έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε ανακάλυψη αρκετών δεκάδων  πλανητικών αντικειμένων περίπου 3.000 με ενδιαφέρων, που έχουν μελετηθεί λεπτομερώς.

Ο Kepler 62f, είναι ένας μικρός, ίσως βραχώδης πλανήτης σε τροχιά γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο στον αστερισμό της Λύρας. Ο πλανήτης είναι περίπου 1,4 φορές το μέγεθος της Γης, και δέχεται περίπου τη μισή ηλιακή ροή, θερμότητα και ακτινοβολία, όπως η Γη και τροχιά στο αστέρι του 267,3 ( ημέρες Γης)

Ο Κέπλερ-62e με ακτίνα περίπου 1,6 φορές την ακτίνα της Γης και μια περίοδο 122 γήινες ημέρες είναι επίσης στην κατοικήσιμη ζώνη , έτσι ώστε το νερό υγρό θα μπορούσε να υπήρχε στην επιφάνειά του, για μεγάλο διάστημα.  Παρομοιάζετε σαν την Αφροδίτη και τον Άρη που πιστεύεται ότι έχουν χάσει τα επιφανειακά τους ύδατα πριν 1000 εκατομμύρια χρόνια και 3,8 δισεκατομμύρια χρόνια αντίστοιχα. Να αναφέρουμε ότι Ήλιος στο παρελθόν ήταν πιο φωτεινός, και η κατοικήσιμη ζώνη ενός άστρου ήταν ευρύτερη κατά το παρελθόν. Οι υπολογισμοί της ομάδας του Κέπλερ δείχνουν ότι ο Κέπλερ-62e  έχει μια περίοδο περιστροφής 122 γήινες μέρες στην κατοικήσιμη ζώνη.

Ο Kepler-62f θα πρέπει φαινομενικά να έχει ένα φαινόμενο του θερμοκηπίου με αφθονία διοξειδίου του άνθρακα  αρκετά ζεστό για να φιλοξενήσει έναν ωκεανό. Ο Κέπλερ-62e έχει πιθανώς ενα πολύ συννεφιασμένο ουρανό και είναι ζεστός και υγρός και προς τις πολικές περιοχές.  Ο Kepler-62f εξακολουθεί να είναι ένας δυνητικά φιλικός πλανήτης, δήλωσε αστρονόμος Dimitar Sasselov.
Δυστυχώς σήμερα δεν μπορεί λόγο απόστασης να γίνει καμία άμεση μέτρηση της ατμοσφαιρικής σύνθεσης τους που είναι δυνατόν με τις σημερινές τεχνολογίες.

Ο Kepler-62b, ο Κέπλερ-62c και ο Kepler-62d, βρίσκονται σε τροχιά κάθε 5, 12, και 18 ημέρες, αντίστοιχα, που τους καθιστά πολύ ζεστούς και αφιλόξενους για τη ζωή όπως την ξέρουμε. Δύο είναι μεγαλύτερη από τη Γη και ο ένας είναι περίπου στο μέγεθος του Άρη.

Θα μπορούσε να υπάρχει ζωή εκεί, αλλά και τι; τεχνολογία θα υπήρχε, θα ήταν σαν το δικό μας; Η ζωή αυτών των κόσμων θα είναι κάτω από το νερό χωρίς εύκολη πρόσβαση σε μέταλλα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, ή φωτιά για τη μεταλλουργία. Παρ 'όλα αυτά, αυτοί οι δύο κόσμοι θα εξακολουθούν να είναι όμορφοι μπλε πλανήτες  σε ένα πορτοκαλί αστέρι  και ίσως η εφευρετικότητα της ζωής να φτάσει σε ένα σημείο τεχνολογίας που θα μας εκπλήξει. Η ανακάλυψη αυξάνει την ενδιαφέρουσα πιθανότητα ότι ορισμένα αστέρια στο γαλαξία μας θα μπορούσαν να είναι κυκλωμένα από δύο κόσμους σαν τη Γη με πλανήτες με ωκεανούς και ηπείρους, όπου η τεχνολογικά με προηγμένη ζωή θα μπορούσε να αναπτυχθεί.

Σύστημα Κέπλερ 69
Διάγραμμα με τους πλανήτες του εσωτερικού ηλιακού συστήματος Kepler-69, με δύο πλάνητες περίπου στα 2.700 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Κύκνου. Οι δύο πλανήτες του Kepler-69 σε τροχιά ένα αστέρι που ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον ήλιο μας, που ονομάζεται G-τύπου. Kepler-69c, είναι 70 τοις εκατό μεγαλύτερος από το μέγεθος της Γης, ​​και είναι ο μικρότερος που έχει βρεθεί σε τροχιά στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρο του. Οι αστρονόμοι δεν είναι βέβαιοι για τη σύνθεση του Kepler-69c, αλλά η τροχιά του 242 ημέρες γύρω από ένα άστρο του, μοιάζει με αυτή της γειτονικής μας Αφροδίτη. Ο πλανήτης σύντροφος,  Κέπλερ-69b, είναι μόλις πάνω από δύο φορές το μέγεθος της Γης και περιστρέφετε  γύρω από το άστρο του μία φορά κάθε 13 ημέρες.
Πιο αναλυτικά το Kepler της NASA στα  δύο νέα πλανητικά συστήματα που ανακάλυψε περιλαμβάνουν τρείς σούπερ Γη μεγέθους πλανήτες στο κατοικήσιμη ζώνη.
Το σύστημα Kepler-62  έχει πέντε πλανήτες  62b, 62c, 62d, 62e και 62F.
Το σύστημα  Kepler-69 έχει δύο πλανήτες 69b και 69c. Το Άστρο του συστήματος Kepler-69 ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον ήλιο μας, που ονομάζεται τύπου G. Είναι 93 τοις εκατό του μεγέθους του ήλιου και το 80 τοις εκατό φωτεινότερο και βρίσκεται περίπου 2.700 έτη φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Κύκνου.
http://mhnpetaslefta.blogspot.com
 
http://ntokoumentagr.blogspot.gr