Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ρομπότ... με όσφρηση λαγωνικού

ntokoumentagr
Δύο ρομπότ που ελέγχουν τις σωματικές οσμές σχεδιάστηκαν στην Ιαπωνία. Το ένα από τα δύο, η Κάορι, ελέγχει την κακοσμία του στόματος...Έχει σχήμα γυναικείου κεφαλιού, και μια ηλεκτρονική μύτη, ενώ ο χρήστης...
εκπνέει δυνατά μέσα στο στόμα του ρομπότ. Αν η ανάσα του χρήστη απειλεί να διώξει τα πλήθη, τότε η Κάορικ λέει χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε σε επείγουσα κατάσταση που ξεπερνά τα όρια της υπομονής μου.»
Το δεύτερο ρομπότ που λανσάρει η εταιρεία CrazyLabo, είναι ο σκύλος Σουντάρο που ειδικεύεται στα πόδια.
Αν όλα πηγαίνουν καλά, το ρομπότ παίζει την 5η συμφωνία του Μπετόβεν. Αν όμως η μυρωδιά δεν αντέχεται, το σκυλάκι κάνει ότι πέφτει κάτω λιπόθυμο.

Η μέθοδος ανίχνευσης οσμών βασίζεται σε αισθητήρες αερίων που αναλύουν τη χημική υπογραφή του χρήστη και την αντιστοιχίζουν με συγκεκριμένες μυρωδιές από μια βάση δεδομένων.
Η τεχνολογία της ηλεκτρονικής μύτης που αναλαμβάνει να ελέγχει την υγιεινή των Ιαπώνων αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, να σημειωθεί ότι εργαστήρια σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν ηλεκτρονικές μύτες που θα οσμίζονται τον καρκίνο, ενώ Ισπανία και τη Σουηδία δημιούργησαν πρόσφατα μια μύτη με 32 αισθητήρες, η οποία μπορεί να ξεχωρίζει τα μήλα από τα αχλάδια
Πηγή
πηγη

http://ntokoumentagr.blogspot.gr